Санкциите върху руския петрол не работят, а наложилите тези ограничения

...
Санкциите върху руския петрол не работят, а наложилите тези ограничения
Коментари Харесай

САЩ внасят петрол от Русия, България сама се отказа

Санкциите върху съветския нефт не работят, а наложилите тези ограничавания сами ги заобикалят. Това важи и за Съединени американски щати, купуващи нефт от Русия, без даже да го крият. Корабни данни разкриват по какъв начин петролни танкери потеглят от Русия и идват в Съединени американски щати, без да се притесняват от наказания.
Проверка в уеб страницата за корабна информация vesselfinder.com демонстрира по какъв начин танкер с 50 000 тона съветски петролни артикули e отплавал от Новоросийск и е дошъл в щатската военноморска база в Норфолк. Танкерът Avenсa е напуснал Новоросийск на 13 ноември и е дошъл в Норфолк на 6 декември. Танкерът плава под флага на Либерия, само че е благосъстоятелност на гръцката транспортна компания Navarone Marine Enterprise. Оператор на кораба е разположената в Лимасол кипърска компания Interorient Marine.
Европейски Съюз забрани пазаруване на съветски нефт от страните членки, както и превозването му с негови танкери. Изключение бе направено за България и Унгария, само че София предварително се отхвърля от дерогацията, макар че Брюксел не го изисква от нас.
Санкциите и таванът на цените на съветския нефт не дадоха упования резултат и той продължава да влиза в Европа през трети страни - най-вече през Индия, освен това на доста по-висока цена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР