Санкциите в отговор на нахлуването в Украйна доведоха до значителен

...
Санкциите в отговор на нахлуването в Украйна доведоха до значителен
Коментари Харесай

Ето какво може да нарани Русия повече от тавана на цените на петрола

Санкциите в отговор на нахлуването в Украйна доведоха до забележителен спад в приходите на Русия от недопечен нефт през 2022 и 2023 година

Този спад значително се дължи на ембаргото върху вноса на съветски недопечен нефт, което пренасочи съветския експорт на нефт от Европа към далечни пазари в Азия, като по този метод ускори пазарната мощност на Индия и Китай.

За разлика от това ценовият таван върху съветския нефт имаше минимално влияние върху експортните цени, въпреки че ограничи финансовите запаси на Русия, пренасочвайки средства към закупуване на танкери. Тази констатация акцентира нуждата от отчитане на икономическите действителности при създаването на глобите.

Според наблюдаващи ембаргото е довело до понижаване на приходите най-много заради това, че е принудило Русия да продава нефт на по-ниски цени на по-далечни купувачи. Въпреки желанието на ограничаването да ограничи финансово Русия, като разреши при продажба на нефт под избрана цена да се употребяват западни морски услуги, то не повлия доста на цените, получавани за съветския нефт.

Вместо това ограничаването оказа помощ да се предотврати дефицит на недопечен нефт в международен мащаб, като попречи на Европейски Съюз и Обединеното кралство да наложат по-широка възбрана за морски услуги.

Санкциите имаха за цел да понижат военните старания на Русия, без да провокират световна криза посредством спиране на доставките на нефт. Значителният рандеман на нефт в Русия, който съставлява 11% от международния рандеман, означаваше, че изолирането ѝ можеше да докара до скок на цените на петрола в международен мащаб. В резултат на това беше въведена горна граница на цените, с цел да се разреши прочут експорт, като в същото време се лимитират финансовите облаги на Русия.

Освен това се счита, че ембаргото е пренасочило съветския нефт към Азия, което е нараснало транспортните разноски и е дало на Индия и Китай опция да договарят. Въпреки че ценовият таван имаше политическа цел, икономическото му влияние върху цените на съветския нефт беше нищожно. Това демонстрира комплицираното взаимоотношение сред икономическите политики и геополитическите тактики, като акцентира смисъла на реалистичните оценки при използването на наказания.

В последна сметка тези констатации разкриват, че въпреки глобите да са постигнали някои политически цели, икономическите им резултати са били разнопосочни, което постанова деликатно обсъждане при създаването на бъдещи политики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР