Санкциите в отговор на инвазията на Москва в Украйна “задушават

...
Санкциите в отговор на инвазията на Москва в Украйна “задушават
Коментари Харесай

Париж: Санкциите на Запада работят и задушават Русия

Санкциите в отговор на нашествието на Москва в Украйна “задушават ” съветската стопанска система и не би трябвало да бъдат изоставени, съобщи френският министър-председател Елизабет Борн пред Народното събрание.

“Нашата цел е една и съща през цялото време: да създадем цената на войната непоносима за Русия, да ударим мощно нейната стопанска система, с цел да й попречим да финансира настъплението си ”, съобщи Борн пред Националното заседание, откакто депутатите се върнаха на работа след лятната си почивка,  “Москва се пробва да поддържа илюзията си. Но обстоятелствата са налице. Руската агитация не би трябвало да ни заблуждава. Руската стопанска система се задушава. ”

Забележките на Борн бяха частично ориентирани към партиите, които са в съпротива на нейното държавно управление на малцинството, в това число Националното обединяване (RN).

Френската крайнодясна групировка в предишното е получавала заеми от съветски банки, а нейният в действителност водач Марин льо Пен е била снимана да се ръкува с президента Владимир Путин. Лидерите на RN се пробваха да извлекат политическа изгода от увеличените разноски за сила.

“Отказът от глобите би означавал отвод от Украйна. Това би означавало да се откажем от нашите полезности. Това би означавало да се подчиним на Русия. Патриотизъм, Франция, значи да не се отхвърляме, да не се предаваме, да не се подчиняваме ”, сподели Борн,  “Тези наказания, без значение дали на тези, които прикриват увлечението си по съветския империализъм с изказвания за национализъм, им харесва или не, работят. ”

Премиерът също по този начин разгласи, че семействата, приели украински бежанци, ще получават държавни помощи от края на ноември. Длъжностните лица приготвят заплащания в размер до 200 евро (197 долара) на месец.

Борн съобщи, че повече от 100 000 украинци са настанени във Франция, в това число 19 000 деца, които в този момент посещават френски учебни заведения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР