Санкциите срещу Иран ще влязат в сила отново в полунощ

...
Санкциите срещу Иран ще влязат в сила отново в полунощ
Коментари Харесай

Помпео: Санкциите срещу Иран влизат в сила на 20 септември

Санкциите против Иран ще влязат в действие още веднъж в среднощ на 20 септември , съобщи в четвъртък държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, съобщи " Блумбърг ".

" Съединени американски щати задействаха 30-дневния развой за възобновяване на съвсем всички наказания на Организация на обединените нации против Иран, откакто Съветът за сигурност не съумя да поддържа задачата си за поддържане на интернационалния мир и сигурност. Тези наказания ще отскочат в среднощ GMT на 20 септември ", написа Помпео в " Туитър ".

13 членове на Съвета показаха несъгласие против настояването в петък.

Те настояват, че ходът на Вашингтон е незабележим, защото употребява развой, контрактуван в рамките на нуклеарната договорка сред Иран и международните сили от 2015 година, която тя напусна преди две години.

Процесът на възобновяване на глобите е реакция на Съвета за сигурност, който отхвърля кандидатурата на Съединени американски щати о т 14 август да удължи оръжейното ембарго върху Иран след приключването му през октомври.
 Съединени американски щати без поддръжка в Съвета за сигурност за глобите против Иран
Съединени американски щати без поддръжка в Съвета за сигурност за глобите против Иран

13 страни от 15-членния Съвет срещу

В четвъртък Помпео приключи пътуването си в Близкия изток, което се опитваше да надгражда съглашението, с цел да се възстановяват връзките сред Израел и Обединените арабски емирства.

Държавният секретар на Съединени американски щати о бсъди противодействието на иранското районно въздействие със своя сътрудник Емирати по време на малко посещаване в ОАЕ като част от неговата обиколка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР