Санкциите, наложени срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков

...
Санкциите, наложени срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков
Коментари Харесай

Защита ДПС - да се изучава в политическия шахмат

Санкциите, наложени против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков голям брой реакции. Но онази, която е най-впечатляваща, принадлежи на котилото, от което сполучливият млад мъж се появи и в което отрасна.  на ДПС може да се учи в политическия шахмат като тип отбрана, към която да прибягваш в комплицирани моменти. Защитата има общо с оня детски миг в детството, когато при задаваща се загуба, разпиляваш с ръка фигурите от дъската и поглеждаш съперника с вярата, че победоносният ти жест ще бъде вярно свестен. Ето цитатът, с който от Движение за права и свободи афишират " взаимност " с Пеевски. 
„ Корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица. “ (Чл. 3, алинея 1 от ЗПКОНПИ)
Напомняме, че господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до момента, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи. "
Какво стана в този момент? Както Съединени американски щати, по този начин и ние, сме пропуснали нещо извънредно значимо. Обаче Движение за права и свободи, бидейки по-добри архиватори на обстоятелствата, ни го припомнят. Напомнят ни, че господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 насам. И с изключение на, че припомнят, загатват - загатват, че ти да видиш, за каква корупция бихме могли да приказваме, в случай че господин Пеевски в действителност се е поразминал с въпросната " висша обществена служба " и един тип всички сме се поизложили със своята неинформираност - отсам до отвъд океана, всеобщо незнание. 
Очаква се, допускам, откакто се срещнат с позицията на Движение за права и свободи, във висшите секретариати, които са го нарочили, да кипне скандал - абе, вие не проверихте ли, че индивидът не е заемал висша обществена служба? За един нищо и никакъв народен представител ставало дума от самото начало. Никой не го ревизира това, я си признайте, че единствено замаяни четохте медии, тъй като не ви се е занимавало с по-щателно изследване на набедения човек. Самият Пеевски дори ви е написал кои медии сте чели - никой ли да вземем за пример не съумя да си откри една от тези безвъзмездни книжки, които вървяха с вестниците му и се раздаваха гратис по будките? 
Освен това - в действителност поражда доста сериозен спор, терминологичен, във връзка с корупцията. Ако човек не е върховен държавен чиновник, обаче е намърдан в играта на всички държавни чиновници - тъй като тук няма власт или бизнес, а общо и разтегливо разбиране властокорупобизнес - та колкото и да е намърдан, в случай че не е върховен държавен чиновник, не е подкупен. Примерно при положение на корупция сред върховен държавен чиновник и избран предприемач, подкупен е висшият държавен чиновник, а предприемачът е, хм, насърчаващо и възползващо се от корумпираността на висшия държавен чиновник частно лице, по смисъла на закона междинен ешалон народен представител, а оттова, да кажем, заради неспособност да се назова подкупен, просто безочлив човек. Вероятно за такава формулировка би могло да стане въпрос.  
И най-после, в този момент е моментът от Движение за права и свободи, а и господин Пеевски, да благодарят от все сърце на митингите през 2013-та година. Протестите направиха всичко допустимо да го защитят от гъстите облаци през 2021 година и да не му разрешат да заема висша обществена служба. Какво ли щеше да прави Пеевски в този момент, в случай че не го бяхме избавили всички от това да се трансформира в началник на ДАНС и да се постанова като върховен държавен чиновник да поема доста по-голяма отговорност в сравнение с като елементарен народен представител? 
Само подсещаме. И единствено намекваме.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР