Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до

...
Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до
Коментари Харесай

Рогозин към САЩ: Ще летите в Космоса на метлите си

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до рухването на Международната галактическа станция (МКС), съобщи Дмитрий Рогозин, шеф на съветската галактическа организация Роскомос и прикани те да бъдат анулирани, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Рогозин работата на съветските галактически кораби, които правят доставки на МКС, ще бъде нарушена поради глобите. Това ще засегне съветския сегмент на станцията, който дава отговор за поправяне на орбитата на структурата, което се правят приблизително 11 пъти годишно, в това число за отбягване на галактически боклуци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предизвести Рогозин, който постоянно изрича в обществените мрежи поддръжката си за съветската войска в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Директорът на Роскосмос разгласява карта на света, показваща къде може да падне станцията, и уточни, че Русия съвсем не е изложена на заплаха. Но популацията на други страни би трябвало да се замисли за цената на глобите, наложени на Роскосмос”, предизвести той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА съобщи, че търси решения за опазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, напомня Агенция Франс Прес.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско съдействие. В началото на март Роскосмос съобщи, че има желание да приоритизира построяването на военни спътници, заради засилващата се изолираност на Русия в резултат на спора в Украйна.

Рогозин към този момент съобщи, че Москва няма да доставя на Съединени американски щати мотори за американските ракети Атлас и Антарес.

" Нека изхвърчат в Космоса на метлите си ", разяснява той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР