Санкциите на САЩ срещу Совкомфлот се оказаха най-ефективният удар досега

...
Санкциите на САЩ срещу Совкомфлот се оказаха най-ефективният удар досега
Коментари Харесай

Всички индийски рафинерии отказаха да приемат петрол от танкерите на руската "Совкомфлот"

Санкциите на Съединени американски щати против " Совкомфлот " се оказаха най-ефективният удар до момента върху " сенчестия " флот, който Русия е събрала, с цел да транспортира петрола си. След Reliance Industries, най-голямата частна нефтопреработвателна компания в Индия, всички рафинерии в страната отхвърлиха да работят с съветския транспортьор.
 
Както частните, по този начин и държавните рафинерии, в това число водачът в бранша държавната Indian Oil, стопираха да одобряват товари, доставени от " Совкомфлот ", оповестява Bloomberg, базирайки се на хора, осведомени със обстановката в индийската петролна промишленост. Според тях рафинериите деликатно ревизират данните за всеки танкер, с цел да се уверят, че той не е обвързван със " Совкомфлот " или различен глобен индивид.
 
 Совкомфлот Совкомфлот Източник: Совкомфлот
От предходната есен Съединени американски щати наказаха и няколко компании и десетки танкери от ОАЕ и Турция за нарушение на условията за съблюдаване на ценовия таван от $60 за барел. Reliance беше първата, която отхвърли да работи с съветския транспортьор - информация за това се появи при започване на тази седмица. Сред тези, които стопираха да одобряват нефт от " Совкомфлот ", е " Nayara Energy ", 49% от която е благосъстоятелност на " Роснефт ".
 
Освен това наподобява, че индийците към този момент са подозрителни и към други танкери, пренасящи съветски нефт. Два кораба, които натовариха нефт Ural`s в балтийското пристанище Приморск през януари, са край западното крайбрежие на Индия от към четири седмици и няма индикации по кое време може да се реализира разтоварването, отбелязва Bloomberg, представена от The Moscow Times. Единият от тези танкери е благосъстоятелност на малтийска компания, другият на гръцка компания.
 
Вашингтон наложи финансови наказания против " Совкомфлот " още през февруари 2022 година, само че в края на предишния месец ограниченията бяха затегнати: компанията и 14 танкера, свързани с нея, попаднаха под блокиращи наказания. Тези ограничавания " основават спомагателни оперативни усложнения за правене на бизнес ", призна " Совкомфлот ".
 
" Дейността на компанията е обект на въздействието на геополитически фактори и нелегално наложени наказания от вражески страни. Компанията прави систематична работа, ориентирана към превъзмогване на зараждащите провокации ", написаха в известие от " Совкомфлот ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР