Санкции срещу Русия, енергийна криза, инфлация - студената зима е

...
Санкции срещу Русия, енергийна криза, инфлация - студената зима е
Коментари Харесай

Борел: Над 17 градуса в дома е престъпление срещу ценностите...

Санкции против Русия, енергийна рецесия, инфлация - студената зима е тъкмо зад ъгъла. За основния посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел (75 г.) тя не може да бъде задоволително студена. Сега е моментът да потвърдим, че сме подготвени да умрем за идеалите на демокрацията.

Съобщава се също, че Борел е нарекъл температурата в жилищата от над 17 градуса по Целзий " закононарушение против европейските полезности ". Цитиран е да споделя: " Изправени сме пред избора сред свободата и комфорта. Говорихме доста за това, че сме подготвени да умрем за идеалите на демокрацията, в този момент е моментът да го потвърдим ".
Европа е градина, а останалата част от света - джунгла
Като цяло Борел не е прочут с финия си изказ. Преди няколко седмици основният посланик на Европейския съюз за следващ път провокира неспокойствие. По време на събитие на Европейската дипломатическа академия в Брюж Борел съпостави Европа с градина, до момента в който останалата част от света е джунгла.

Никоя стена или ограда на света няма да отбрани градината. Джунглата пораства прекомерно бързо и по тази причина стената в никакъв случай няма да бъде задоволително висока. Затова европейците би трябвало да влязат в джунглата. " В противоположен случай останалата част от света ще ни нападне по други способи и с други средства ", сподели той. Критиците го упрекнаха в колониализъм, като обявиха, че апелите му звучат като от 18-и или 19-и век.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР