Санкции срещу Русия, енергийна криза, инфлация. Студената зима е точно

...
Санкции срещу Русия, енергийна криза, инфлация. Студената зима е точно
Коментари Харесай

Борел: Повече от 17 градуса в апартамента е престъпление срещу ценностите на ЕС

Санкции против Русия, енергийна рецесия, инфлация. Студената зима е тъкмо зад ъгъла. За основния посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел (75 г) това явно не може да бъде задоволително студено. Сега е време да потвърдим, че сме подготвени да умрем за идеалите на демокрацията, цитира думите му австрийското издание " Експрес " (еxxpress.at).

Изданието твърди, че съгласно Борел поддържането на температурата в домовете над 17 градуса по Целзий е " закононарушение против европейските полезности “.

" Ние сме изправени пред избор сред независимост и комфорт. Говорихме доста за това, че сме подготвени да умрем за идеалите на демокрацията, в този момент е време да го потвърдим, " цитира изданието думите на Борел.

Европа е градина, а останалата част от света - джунгла

Като цяло Борел не е прочут с финия си изказ. Преди няколко седмици основният посланик на Европейския съюз за следващ път провокира неспокойствие. По време на събитие на Европейската дипломатическа академия в Брюж Борел съпостави Европа с градина, до момента в който останалата част от света е джунгла.

Никоя стена или ограда на света няма да отбрани градината. Джунглата пораства прекомерно бързо и по тази причина стената в никакъв случай няма да бъде задоволително висока. Затова европейците би трябвало да влязат в джунглата.

" В противоположен случай останалата част от света ще ни нападне по други способи и с други средства ", сподели той.

Критиците го упрекнаха в колониализъм, като обявиха, че апелите му звучат като от XVIII или XIX век.

Източник: " Гласове "

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР