Санитарите от спешното отделение във а започват гладна стачка от

...
Санитарите от спешното отделение във а започват гладна стачка от
Коментари Харесай

Санитари от болницата във Видин започват гладна стачка

Санитарите от незабавното поделение във а стартират гладна стачка от през днешния ден. Причината за недоволството им е спор с управлението за против COVID-19. Гладната стачка е щафетна и в нея вземат участие всичките деветима санитари от Спешното приемно поделение към многопрофилната болница в града. Протестната демонстрация е проведена от профсъюз " Защита ".

Протестиращите лекари чакат да им дават парите, които им се поставят за Коронавирус. Според тях средствата се разпределят непозволено.  Те настояха и за промяна на управлението на болничното заведение. От там пък изрично отхвърлиха да има непозволено отклоняване на средства.
 Спешни медици от цялата страна излизат на митинг Спешни медици от цялата страна излизат на митинг
Протест на лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ от цялата страна и Коронавирус о...

Методиката за систематизиране на парите на първа линия в Центъра за незабавна здравна помощ се разпределят по един метод, а в МБАЛ-Видин методиката за многопрофилните лечебни заведения е друга, изясни зам.-директорът на лечебното заведение доктор Богдан Томов по Българска национална телевизия.

Той увери, че медиците, които дават отговор на методиката, са си получили парите. Разпределение на пари сред самите санитарки на благосклонност е тяхна воля и не касае управлението на болничното заведение, безапелационен бе Томов. От синдикалната организация са алармирали и здравното министерство за проблема и чакат интервенция от страна на ведомството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР