Сънищата, които ни спохождат всяка нощ, са ирационален израз на

...
Сънищата, които ни спохождат всяка нощ, са ирационален израз на
Коментари Харесай

Кога сънуваме починалите ни близки

Сънищата, които ни спохождат всяка нощ, са несъизмерим израз на нашите страсти и това в действителност са посланията, които нашето подсъзнание ни изпраща. Обикновено по-емоционалните хора сънуват по-често, само че по този начин или другояче, всички ние сънуваме, даже и да не помним това.

Сънят има няколко етапи, само че сънищата се реализират единствено в една от тях - по този начин наречената БДО – фаза. Пълното название на тази фаза е „ Rapid Eye Movement “, което в превод значи „ Бързо придвижване на очите “. Всъщност, тази фаза се повтаря по няколко пъти по време на съня, т.е., ние сънуваме по няколко пъти през нощта, макар, че не осъзнаваме това. Интересен факт е също, че в случай че не се събудим тъкмо в тази, ние няма да помним и съня си. Това е повода, заради която някои хора мислят, че въобще не сънуват. Всъщност, те просто не се будят в БДО-фазата.

Често пъти сънищата ни се явяват нещо като отплата на прочувствената ни въздържаност. Когато по една или друга причина потискаме страстите си, това намира израз в сънищата. Но защото в тях всичко е алегорично и е изразено посредством метафорични средства, нормално посланията са сложни за пояснение.

Според психолозите, ние все по-често започваме да сънуваме облиците на нашите умряли близки, в моментите, когато най-вече имаме потребност да споделим нещо, когато сме прочувствено напрегнати и се нуждаем от разтуха. Понякога може да се случи даже в съня ни тези близки да ни дадат някакъв съвет, упътване или различен значим знак. Тук не става дума за паранормални феномени и няма нищо необяснимо и мистично в това. Тези знаци в действителност се изпращат от нашето подсъзнание, към нас самите, само че в действителния разумен свят ние просто не можем да ги осъзнаем.

Да се поясняват сънищата е много комплицирано и тук нищо не може да бъде еднопосочно или общоприетоо. Всичко е комплекс от разнообразни фактори и зависи от персоналните асоциации на обособения човек и съответния стадий от неговия живот.

Но дано оставим психолозите встрани. Мъртвите ни близки са най-хубавите вестоносци на една вест - неприятна или добра. Те се радват с нас, когато ни следва нещо хубаво и тъгуват с нас, когато е нещо неприятно. Въпреки, че в никакъв случай не споделят защо са пристигнали, ще познаете идните събития по настроението им.

Кога се явяват? Може би няма тъкмо избран логаритъм за появяването на наши близки мъртви в съня ни, само че едно е несъмнено, не би трябвало да ви е боязън. Трябва да сте спокойни и да имате задоволително сън. Съществува поверие, че когато човек е доста раздразнителен, нападателен или прочувствен, си затваря последната седма чакра, която е връзката с висшия разсъдък и тогава не можем да черпим информация от него.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР