Санирането в Хасково продължава. Ще бъдат ремонтирани многофамилни жилищни сгради

...
Санирането в Хасково продължава. Ще бъдат ремонтирани многофамилни жилищни сгради
Коментари Харесай

Санират безплатно още сгради с до 35 жилища

Санирането в Хасково продължава. Ще бъдат ремонтирани многофамилни жилищни здания с до 35 независими жилището. Те ще бъдат актуализирани по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 год. В тази връзка община Хасково започва процедура по набиране на заявки от сдруженията на притежателите.

В рамките на процедурата ще се даде безплатна финансова помощ за възстановяване на енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания на територията на общината, чиито притежатели би трябвало да са записали сдружения на притежателите, представляващи не по-малко от 67% идеални елементи.

В санирането могат да вземат участие многофамилни жилищни здания, проектирани преди 26 април 1999 година, които са отвън обсега на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Заявления за присъединяване в програмата могат да се подават до 15 май 2018 година в общината. Сред условията е заявката за кандидатстване да е подадено за цялата постройка. С осъществяване на енергоспестяващите ограничения постройката ще доближи минимум клас на енергопотребление „ С “. Ремонтните действия включват замяна на дограма (прозорци, порти, витрини), топлинно уединяване на външните ограждащи детайли (външни стени, покриви, подове). Ще се извърши главен ремонт, рационализация или замяна на местни източници на топлина/котелни стопанства или прилежащите им уреди, благосъстоятелност на ССО (собственици на независими обекти), в това число промяна на горивната база при потвърден енергоспестяващ и екологичен резултат. Изграждане на системи за оползотворяване на силата от възобновими източници за енергийните потребности на постройката, в случай че това е механически допустимо и стопански оправдано. Ремонт или замяна на амортизирани общи елементи на системите за отопление, изстудяване и вентилация на постройката за повишение на енергийната успеваемост. Газифициране на здания (монтиране на газов казан и присъединение към градска газоразпределителна мрежа, когато е налична наоколо до постройката.

По националната стратегия за енергийна успеваемост до момента в Хасково са санирани 60 жилищни здания.

Всички детайлности можете да видите в уеб страницата на общината - тук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР