SanDisk отхвърли изявленията, появили се наскоро в интернет, че причината

...
SanDisk отхвърли изявленията, появили се наскоро в интернет, че причината
Коментари Харесай

От SanDisk казаха, че не са се отказали от производството на SSD – проблемите им са софтуерни, а не хардуерни

SanDisk отхвърли изказванията, появили се неотдавна в интернет, че повода за всеобщия отвод от неговите външни твърдотелни дискове е от хардуерно естество — съгласно производителя, отводите са породени от проблеми с фърмуера, само че следствието на случая към момента не е завършило.

По-рано австрийската компания Attingo, която се занимава с възобновяване на данни, излезе с изказване, че постоянно срещаните проблеми с външните SSD дискове SanDisk Extreme и Extreme Pro са хардуерни по природа. По-специално, неизправностите са свързани с потреблението на прекомерно огромни електронни съставни елементи и неприятно качество на заварката, заради което първите могат да паднат по време на работа. Разбира се, производителят се опита да компенсира този минус в по-късните версии на устройствата с епоксидна смола. Но SanDisk изрично отхвърли тази версия в изказването си до PetaPixel:

„ Преглеждаме последните известия по отношение на хардуерните съставни елементи на нашите портативни SSD дискове SanDisk Extreme и SanDisk Extreme Pro. Бихме желали да уверим нашите уважаеми клиенти, че одобряваме доста съществено качеството на нашите артикули и имаме строги процедури за тестване на портативни ни SSD дискове “.

Ние правим натоварен DFM развой (design for manufacturing — планиране на производство). Ние следваме индустриалните стандарти при монтажа и проектирането на печатни платки. Използваме спояваща паста от водещ снабдител в сектора. Преди изпращане, организираме строги проби на продукта, в това число и под въздействието на температура, трептения, мокрота, удар и други

Скорошни известия допускат, че хардуерните съставни елементи са виновни за казуса с фърмуера, който тази година бе открит в някои портативни твърдотелни дискове SanDisk Extreme Pro 1TB, 2TB и 4TB, портативните SSD дискове SanDisk Extreme 4TB и WD My Passport 4TB. „ Работим за събиране на спомагателна информация, само че към този миг не имаме вяра, че хардуерните дефекти са изиграли роля в проблемите с продукта, които разрешихме с актуализацията на фърмуера. “

По този метод производителят не има вяра, че казусът с дисковете е хардуерен, макар че признава, че следствието на случая към момента не е завършило. Освен това, съгласно SanDisk, казусът към този момент е решен, макар че това не резонира с многочислените известия от страна на притежателите на устройствата, които са актуализирали своя фърмуер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР