Сандански получи много висока оценка и покри всички критерии по

...
Сандански получи много висока оценка и покри всички критерии по
Коментари Харесай

Сандански покри критериите за Европейски град на спорта за 2021 година


Сандански получи доста висока оценка и покри всички критерии по кандидатурата си да бъде " Европейски град на спорта " през 2021 година Това стана по време на онлайн ревизия на оценителите от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE. Прецизната инспекция удостоверява наложителните и не дребни условията за приемане на влиятелните трофеи.
 Кралев за възможни нови противоепидемични ограничения в спорта: Ще се съобразим с решенията на здравните управляващи
Кралев за възможни нови противоепидемични ограничения в спорта: Ще се съобразим с решенията на здравните управляващи

Вижте детайлности

Сандански мина сериозният европейски тест и в този момент чака решението от Брюксел, откакто кметът на града Атанас Стоянов направи детайлна презентация на целите в региона на спорта и програмата за идната година. Изтъкнати бяха футболните шампионати, многото други надпревари и шампионати, които се провеждат в Сандански. Градът е прочут с националната плувна база, от която към елитния спорт са тръгнали десетки наши първенци. На територията на общината се развиват 14 типа спорт.

Всяка година през февруари тук се провеждат три футболни шампионата. Наред със спортната си инфраструктура, многото шампионати и шампионати, градът е международно прочут и с неповторимата си природа, минералните извори и своите спа-центрове. Стотици хиляди българи и задгранични туристи са припознали Сандански в свое обичано място за деен и здравословен метод на живот.

Кметът на града и присъстващите дадоха отговор на многото въпроси, заложени онлайн от оценителите на Сандански: генералният секретар на ACES EUROPE Хуго Алонсо (Исп), вицепрезидентът Джон Суонсън (Шот) и членовете на Управителния съвет Берислав Чижмек (Хър) и Паскуал Алфиери (Ит), плюс представителите в България - Анатоли Илиев и Дамян Диков.

Междувременно, в свое онлайн включване от Италия президентът на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели съобщи: " България е една от най-активните и спортни страни в Европа. Впечатлен съм от презентацията. Очаквам Сандански да получи купата и им искам триумф. Надявам се това да стане на Галата вЕвропейския парламент, която поради здравните ограничения е планувана този път през януари, " сподели още италианецът.
 Снимка 502669
Източник:

Предстои Инспекционната комисия да даде своите оценки на Управителния ръб, който до месец ще разгласи решението си за Сандански.
 Министър Кралев и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева направиха първа копка на многофункционална спортна зала в Кърджали
Министър Кралев и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева направиха първа копка на многофункционална спортна зала в Кърджали

" Постарали сме се планът да е най-благоприятен. Тук ще могат да се организират и интернационалните надпревари, тъй като залата ще дава отговор на всички високи стандарти ", съобщи Кралев

Самото връчване на купата по традиция се прави в тържествена конюнктура в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на обичайна Гала на ACES EUROPE в края на ноември всяка година. Заради здравната конюнктура обаче в този момент церемонията е планувана за януари 2021 година, а при неспособност да се състои, купите ще бъдат връчени по места.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР