Сандански. Инициативи като лагера Нашето наследство – където миналото среща

...
Сандански. Инициативи като лагера Нашето наследство – където миналото среща
Коментари Харесай

КЗП: Еколагер събра в Сандански талантливи деца от 7 български училища

Сандански. Инициативи като лагера „ Нашето завещание – където предишното среща бъдещото “ дават опция на младите, опирайки се на традициите, предишното и културното завещание, да търсят пътищата към актуалното изкуство и към бъдещето. И въпреки светът с всички негови постижения да се развива прекомерно бързо, бъдещето не може без предишното. Заради това е доста значимо, че младежите търсят мост сред предишното и неговите завоевания, и бъдещето и провокациите, които то насочва към всички нас. Това сподели Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите при откриването на Еколагера, проведен взаимно от Център за развиване на човешките запаси, Информационен център " ЕВРОПА ДИРЕКТНО " - София " и Европейски потребителски център, който действа към КЗП, оповестиха от Комисията.
" Знаем, че в Европейския съюз има 24 публични езика, само че най-разпространен е езикът на изкуството. Много сме щастливи, че тази година лагерът е отдаден точно на културното завещание, тъй като изкуството като най-важния инструмент от езиковото разнообразие на Европейски Съюз ще даде опция на участниците да се потопят в неговите особености и да изградят възприятие на ангажираност към европейското културно завещание, като употребяват точно езика на изкуството ", сподели доктор Борислав Мавров, началник на Информационен център " ЕВРОПА ДИРЕКТНО " - София “.
Еколагерът се организира за 8-а поредна есен, като всяка година е обвързван с тематиката на съответната европейска година, изясни Милена Караангова, основен специалист в ЦРЧР – Националната организация, която ръководи за България програмата Еразъм+ – най-голямата стратегия на Европейската комисия за обучение, образование, юноша и спорт. Целите на програмата са свързани с полезностите на Европейски Съюз, с младежите и с това, което чакаме да се случи в бъдещето, добави Милена Караангова.
Еколагерът се организира сред 3 и 5 септември в град Сандански и е под мотото „ Нашето завещание – където предишното среща бъдещето “. В него вземат участие надарени възпитаници от 7 учебни заведения, чиито разработки получиха най-високи оценки в едноименния конкурс, проведен от трите европейски мрежи. Младежите са от учебно заведение " Васил Левски ” в Опака, Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев “ и ПГ по туризъм " Д-р Васил Берон " от Велико Търново, както и от междинните учебни заведения " Васил Левски " и " Св. Кл. Охридски " в Троян, междинното учебно заведение " Антим I " в Златоград и учебно заведение „ Васил Левски “ в Карлово. По време на тридневния лагер младите гении ще се включат в театрална работилница, както и в ателиета по изобразително и танцово изкуство, ще получат и препоръки за това по какъв начин безвредно да разгласяват фотоси в обществените мрежи, като в същото време пазят своето персонално пространство. Те ще развият и обогатят своите обществени и личностни умения, ще срещнат нови другари, а може би ще изберат и бъдещата си специалност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР