Санчес спечели с малко мнозинство и така сложи край на

...
Санчес спечели с малко мнозинство и така сложи край на
Коментари Харесай

Педро Санчес печели втори мандат като премиер на Испания

Санчес завоюва с малко болшинство и по този начин постави завършек на политическата невъзможност, зародила след парламентарните избори през юли - ръководещата Испанска социалистическа работническа партия (PSOE) на Санчес беше победена с малко от своите консервативни противници в Народната партия (PP). Партията се оказа неспособна да сформира държавно управление с поддръжката на крайнодясната партия Vox и други по-малки групировки.

Победата на Санчес обаче пристигна на висока цена и зависеше от поддръжката на по-малки районни партии, в това число каталунски и баски националисти. Партията завоюва задоволително поддръжка, против заричане за прошка - сделка, която провокира всеобщи митинги в цяла Испания.

Много испанци не поддържат този закон, който беше импортиран в испанския парламент в понеделник. Текстът оневинява политици и деятели, взели участие в опита за отделяна на Каталуния от Испания, в това число с противозаконен референдум през 2017-та. 

По време на акцията си Санчес изключи опцията за прошка. Настоящата обстановка накара съперниците му да го обвинят в двуличие, отсъпки за сепаратистите и и жертване на националния интерес в интерес на персоналното оцеляване. Vox допусна, че настоящият министър председател прави " държавен прелом с основни букви “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР