Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ и Частното средно училище Юрий Гагарин“ посрещат

...
Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ и Частното средно училище Юрий Гагарин“ посрещат
Коментари Харесай

„Камчия“ е домакин на 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда

Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “ и Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ посрещат 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и запазване на околната среда, която тържествено ще бъде открита на 16 март.



За втора поредна година семейството на олимпиадата се поверява на Регионалното ръководство на образованието във Варна и ЧСУ „ Юрий Гагарин “, „ Камчия “. Отличната високотехнологична просветителна база и потвърденият професионализъм в организацията по осъществяване на националното съревнование през предходната година, са гаранция за сполучливото показване на участниците.

В Училището на бъдещето в „ Камчия “, в продължение на два спортни дни, ще мерят познания 120-те най-хубави възпитаници на България в региона на химията, които сполучливо минаха районните кръгове на влиятелното съревнование.



Организатори на 50-то издание на олимпиадата са Министерството на образованието и науката на България и РУО - Варна, със съдействието на шефа на ЧСУ „ Юрий Гагарин “, СОК „ Камчия “, кметовете на общините Аврен и Девня и ректора на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна. Спомоществователи на надпреварата са флагманите на химическата индустрия в страната „ Солвей – България “, „ Девня Цимент “ АД, „ Аквахим “АД и Агрополихим “ АД.

Церемонията по разкриване ще стартира в 17,30 ч. на 16 март в Актовата зала на Учебно-възпитателния център „ Юрий Гагарин “. Участниците и гостите ще бъдат приветствани от Венцеслава Генова – шеф на РУО - Варна, от Пенка Стоева – шеф на ЧСУ „ Юрий Гагарин “ в „ Камчия “. Ще бъде поднесено одобрение от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Специално за юбилейното издание на Националната олимпиада, Министерството на образованието и науката ще връчи 40 плакета на учители, с принос в одобряването на олимпиадата по химия и запазване на околната среда и в подготовката на младите химици.

Състезанието, в което вземат участие възпитаници от 7 до 12 клас, ще се организира в четири спортни възрастови групи и в два стадия – научен и пробен.

Теоретичният кръг стартира в събота – 17 март. Най-интересен както за участниците, по този начин и за журито е пробният кръг. В неделя – 18 март, учениците ще вършат качествени химически разбори за проучване на субстанции, които се съдържат в разтвори. Участниците ще организират химичните реакции в модерните кабинети на ЧСУ „ Юрий Гагарин “, оборудвани с най-съвременна просветителна техника за лабораторни проучвания, а също и с нужните плотове, течаща вода и изходи за електричество, при съблюдаване на всички условия за сигурност.



В съпътстващата стратегия на 50-та юбилейна олимпиада, участниците ще прегледат Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “, ще посетят единствения в България Авиокосмически център с Планетариум, Музея на неповторимите кристали и Славянски център. За учениците е проведена и екскурзия, в която ще имат опция да се срещнат с достиженията на химическата компания „ Солвей - България “ в Девня.

В понеделник ще станат ясни и спечелилите. По правилник, първите 10 деца с най-голям резултат от Националната олимпиада ще бъдат поканени в разширения народен тим на България, който се приготвя да показа страната ни в идните интернационалните надпревари. А дванадесетокласниците - лауреати на Националната олимпиада, получили цялостен отличен от надпреварата в „ Камчия “, могат да аплайват в българските университети без да се явяват на приемен изпит.

Санаторно–оздравителният комплекс „ Камчия “ е одобрен интернационален учебен, културен, състезателен и публичен център, планиран и издигнат за детски и юношески обучение и отдих с инвестиция на държавното управление на Москва. Той е желана дестинация за осъществяване на надпревари, олимпиади, зелено учебно заведение и фестивали на творчеството, знанието и науката.
За спомагателна информация:www.gagarin-kamchia.bgwww.facebook.com/gagarin.kamchia
 

 

 
Харесайте ни във FB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР