Санаторно-оздравителният комплекс Камчия е домакин на националния форум Физиката –

...
Санаторно-оздравителният комплекс Камчия е домакин на националния форум Физиката –
Коментари Харесай

Откриха национален форум ”Физиката-вечно млада наука”

Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия ” е хазаин на националния конгрес „ Физиката – постоянно млада просвета ”, който ще продължи до 29 октомври. В събитието вземат участие над 200 физици – преподаватели, млади учени, докторанти, студенти и възпитаници от 26 обитаеми места в България. Те показват своите разработки по съвременни посоки на науката: нови материали и енергийни източници, нанотехнологии, фотоника, нововъведения и технологии, физика на храните, здраве и екология, педагогичен хрумвания, разработки, процедура и други

Форумът е проведен от Съюза на физиците в България, община Варна, Технически университет – Варна, АЕЦ „ Козлодуй ”, Агенцията за нуклеарно контролиране и се организира под патронажа на министъра на образованието, оповестиха от пресцентъра на СОК ”Камчия ”.

Ще се организира полемика „ Настояще и бъдеще на образованието по физика ”, която ще засегне положението на кабинетите и лабораториите в учебните заведения и университетите, неналичието на интерес към учителската специалност, квалификацията на преподавателите, а също и новаторските способи на преподаване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР