Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ събира студентите от най-престижните университети на Европа

...
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ събира студентите от най-престижните университети на Европа
Коментари Харесай

В „Камчия” събират над 300 студенти от 15 страни

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ събира студентите от най-престижните университети на Европа и Азия, които учат съветски език. От 11 до 16 септември 2017 година повече от 300 младежи от 15 страни ще се включат в шестото издание на Международния фестивал на студентите, учещи езика на Пушкин „ Друзья, прелестен наш союз “. Събитието е проведено от Фонд „Руский мир“ и Фондация „Устойчиво развиване за България“, с поддръжката на Посолството на Руската федерация в България.

В „ Камчия “ идват младежи от Германия, Унгария, Гърция, Грузия, Испания, Италия, Македония, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Турция и Китай. България ще бъде показана от пет тима – от университетите във Варна, Велико Търново, Пловдив, Шумен и София.

Възпитаниците на реномираните университети, които владеят съветски език най-малко на равнище В1, ще имат опция да обогатят знанията си, да почувстват съветската литература, изкуство и просвета. Тази година фестивалът е отдаден на великия съветски стихотворец Александър Пушкин, чиито стих е вплетен в името на форума. Студентите от Московския държавен университет „ М.В. Ломоносов “ ще показват богатото му творчество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР