Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет ...

Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет

Пускат безплатно 20 български филми от 29 ноември до 19 декември

Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет определени български филми с второто списание на кинофестивала на " БГ дисплей дистанционно ", оповестиха от Министерство на външните работи.

Първоначално са оповестени над 20 определени български кино лентата в границите на второто списание на кинофестивала " БГ дисплей дистанционно ", който започна на 29 ноември 2021 година

Събитието е проведено от Държавния възпитан институт към министъра на външните работи и платформата за българско кино Gledam.bg . Проектът е с поддръжката на дипломатическите и консулските ни представителства по целия свят.
 Киносалони плашат с саботаж на български филми
Киносалони плашат с саботаж на български филми

Заради измененията в Закона за филмовата промишленост

Сред определените заглавия са два от най-награждаваните филми в редица интернационалните фестивали- " Урок " и " Слава ", на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева , както и неостаряващата класика " Оркестър без име ".

В стратегията на фестивала са също документалните филми на режисьора Найо Тицин- " Стихията Медея ", " Да обичаш Кармен " и " Златното сърце на София ", както и едно от най-положителните заглавия на Николай Стефанов- " Остриета ".

Зрителите могат да гледат актрисата Марта Вачкова в късометражния филм на Ники Стоичков " За какво служи хлябът ", както и Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки в " Стъпки в пясъка " на Ивайло Христов . В селекцията на " БГ дисплей дистанционно " е и сериалът " Румбата, аз и Роналдо ".

Всички филми могат да се гледат свободно когато и да е на денонощието от всяка точка на света, в това число и в България. Те ще бъдат налични на дистанционно платформата на Gledam.bg на адрес: https://gledam.bg/Bg-ekran-online за срок от три седмици-от 29 ноември до 19 декември 2021 г .

Източник: news.bg