Сан Хосе се класира за финала в Западната конференция на

...
Сан Хосе се класира за финала в Западната конференция на
Коментари Харесай

Сан Хосе е на финал в Западната конференция на НХЛ

Сан Хосе се класира за финала в Западната конференция на НХЛ, откакто завоюва седмия мач против Колорадо с 3:2. Така "акулите " от Калифорния след 4-3 победи ще спорят със Сейнт Луис Блус за място във финала за Купа Стенли.

Джо Павелски направи впечатляващо завръщане след травма в главата, откакто се отличи с гол и асистенция през първата третина за спечелилите. Той се контузи още по време на срещата с Лас Вегас в първия кръг, само че през днешния ден освен въодушеви тима, само че и безусловно разгорещи почитателите с дейната си игра.

Йонас Донской вкара третото попадение за домакините в 12:37 минута на втория интервал и прекъсна сушата си от 39 мача без маркиран гол. Вратарят им Мартин Джоунс пък избави 27 удара, 14 от които в третата част на мача.

Томас Хертъл направи 2:0 за Сан Хосе в 11:35 минута, а гостите понижиха 7 секунди преди края на първата част посредством Мико Рантанен. Второто попадение за тях беше дело на Тайсън Джост в 51-ата секунда на третата третина, само че това беше извънредно незадоволително да играят край в Конференцията за първи път от 2002-а година насам.

Колорадо трябваше да загуби за една цяла част звездата си Нейтън Маккинън, който напусна при започване на първия интервал от мача поради контузия в рамото, след което му беше сложена инжекция и се върна на леда. Макар е малоценен, през втората третина той сътвори няколко положителни офанзиви на Лавината, а с негова асистенция падна и второто тяхно попадение при започване на третия интервал. В последните 10 минути гостите натиснаха крепко, с цел да стигнат до тъждество и продължения, само че Сан Хосе съумя да удържи преднината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР