Сан Франциско смята да разреши на своите полицаи използването на

...
Сан Франциско смята да разреши на своите полицаи използването на
Коментари Харесай

Сан Франциско ще разреши роботите убийци

Сан Франциско счита да позволи на своите служители на реда потреблението на роботи убийци, съобщи Франс прес.

Градската администрация одобри във вторник документ, предусещащ полицията да употребява роботи, способни да убиват, в изключителни случаи – да вземем за пример при терористични офанзиви или всеобщи убийства, каквито постоянно стават в Съединени американски щати.



Окончателното решение на градските управляващи се чака на 6 декември, само че казусът към този момент провокира оживена дискусия. Противниците на предлагането се опасяват, че в случай че бъде признато, може би следва растеж на полицейското принуждение и бъдеще, каквото се разказва във филмите за Терминатора. 

" Използването на роботи в евентуално смъртно рискови обстановки е решение за крайни случаи ", увери в официално съобщение шефът на полицията в Сан Франциско Бил Скот.

" Живеем във време, в което всеобщото принуждение зачестява. Нуждаем се от тази алтернатива, с цел да спасяваме живота на хора, в случай че сходни нещастия се случат в града ни ", посочи той.

Според официалното съобщение само високопоставени служители на реда ще могат да дават заповеди за потребление на робот палач.

Полицията на Сан Франциско към този момент има разнообразни роботи, които ръководи отдалечено и ги употребява " при сигнали за бомба, рискови материали и при други произшествия, когато служителите на реда би трябвало да се държат на разстояние ".

Нововъведението ще даде опция да се употребяват роботи за слагане на избухлив заряд, " кадърен да обезвреди или дезориентира упражняващ принуждение въоръжен или рисков обвинен, който заплашва да отнеме човешки живот ", уточни полицията.

" Роботите, екипирани по този метод, ще бъдат употребявани единствено за избавяне на почтени хора ", увериха силите на реда.

" Това е ужасна политика и тъкмо противоположното на това по какъв начин полицията би трябвало да употребява роботите ", реагира посредством " Туитър " Пол Шари, вицепрезидент на аналитичния Център за нова американска сигурност във Вашингтон.

Предимството на роботите е, че могат да основават повече разстояние сред силите на реда и дадена опасност – тъкмо с цел да няма потребност нейният източник да употребява смъртоносна мощ. Полицаите могат да употребяват голям брой средства, с цел да обезвреждат нападател, без да го убиват – тейзъри, заслепяващи гранати, сълзотворен газ и други, акцентира той.

Според него решението на Сан Франциско, чийто образец може да бъде последван и от други градове, приказва за " милитаризация на американската полиция ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР