САН ДИЕГО (АП) — Една от най-влиятелните земеделски компании в

...
САН ДИЕГО (АП) — Една от най-влиятелните земеделски компании в
Коментари Харесай

Wonderful Co. съди Калифорния за закон, целящ да улесни земеделските работници да се обединяват в синдикати

САН ДИЕГО (АП) — Една от най-влиятелните аграрни компании в Калифорния заведе дело в понеделник против щата, с цел да спре противоречив закон за подкрепяне на земеделските служащи синдикат, който губернаторът на Демократическата партия Гавин Нюсъм насилствено подписа преди две години след напън от Белия дом.

Действието на Wonderful Co. идва, до момента в който се бори с United Farm Workers за новосформирана UFW локална организация от 640 служащи в един от неговите бизнеси. Компанията с 6 милиарда $, учредена от Стюарт и Линда Резник, които са дарили на президента Джо Байдън и Нюсъм, прави голям брой артикули разпознаваеми за множеството купувачи в хранителни магазини, в това число марките Halos mandarin oranges, Wonderful Pistachios, POM Wonderful сок от нар и Fiji Water.

Земеделските служащи не са обхванати от федералните правила за образуване на труда в Съединените щати. Но Калифорния, която прибира огромна част от продукцията на страната, одобри закон и сътвори специфичен съвет през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР