Samsung представи първите си сгъваеми смартфони през 2019 и 2020

...
Samsung представи първите си сгъваеми смартфони през 2019 и 2020
Коментари Харесай

Apple разработва OLED панел в стил Galaxy Z Fold 3

Samsung показа първите си сгъваеми смарт телефони през 2019 и 2020 година, Galaxy Fold и Galaxy Flip Z, проправяйки пътя за серията сгъваеми телефони. След внедряването на новата технология от Samsung, няколко други производители на мобилни устройства също започнаха да пускат сгъваеми телефони.

Сега, Apple стартира производството на OLED панел, който прилича този на в жанр Galaxy Z Fold 3 и който не употребява поляризатор. Според отчет на TheElec, премахването на поляризатора ще помогне на компанията да направи по-тънки панели, които са оптимални за сгъваеми устройства. За тези, които не са наясно, поляризаторите усъвършенстват видимостта на екрана, защото разрешават на светлините да минават единствено в избрани направления.

Използването на поляризатори понижава яркостта и пречи на успеваемостта на яркостта на панела. За да получи по-ясни цветове, корейският колос употребява пласт за дефиниране на черен пиксел върху цветния филтър върху тънкослойното капсулиране. Компанията употребява друг полиимиден материал за пласта за дефиниране на черен пиксел.
`Apple

Apple нормално употребява OLED панели за своите устройства от Samsung, LG, BOE и други. Според предходен отчет, Apple също си партнира с LG за създаване на сгъваем OLED екран с ултратънко покривно стъкло за бъдещи таблети и портативни компютри.

Също по този начин се приказва, че може да се наложи да изчакаме още малко, с цел да забележим първия сгъваем iPhone, защото съгласно известията Apple тества ново устройство с 9-инчов сгъваем екран. Според по-стари туитове от известния анализатор на Apple Минг-Чи Куо, софтуерният колос работи върху артикул със сгъваем OLED екран и PPI сред iPhone и iPad, с цел да ревизира основните технологии.

`Apple

„ Мисля, че предпочитаният ред на размерите при създаването на сгъваеми артикули на Apple е междинен, огромен и дребен. Apple интензивно тества сгъваем OLED към 9 " (PPI сред iPhone и iPad, приемане на TDDI). Тестът е за инспекция на основни технологии и може да не е крайната продуктова спецификация. "

Миналата година Куо предвижда, че Apple може да пусне сгъваем iPhone незабавно след 2024 година, само че в последните си туитове анализаторът предвижда старта до 2025 година Също по този начин се оповестява, че Apple даже работи върху MacBook със сгъваем екран вместо клавиатура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР