Samsung от много време е на върха по световни продажби

...
Samsung от много време е на върха по световни продажби
Коментари Харесай

Samsung води на пазара за 5G смартфони с дял от 74%

Samsung от доста време е на върха по международни продажби на смарт телефони. Сега компанията се отделя на върха и за 5G устройствата като категория. Корейският колос има 74% дял от зараждащия се пазар за последното тримесечие.

Данните са от отчет на HIS Markit. Според него, Samsung продава 3.2 милиона от общо 4.3 милиона 5G смарт телефони през юли, август и септември на тази година. Процентът спада от 83 на 74 по отношение на предходния интервал, само че доставките скачат с над 100% – от 1.5 милиона.
На второ място се намира LG, с дял от 10% или 400 хиляди доставени телефона
Samsung разполага с пет 5G устройства – най-голямото портфолио. Най-продаваният телефон за упоменатите три месеца е Galaxy Note Plus 5G – 1.6 милиона бройки.

Следват компании като Vivo, Huawei, Oppo и Xiaomi. Ако на пазара за смарт телефони като цяло имат огромен дял, особено при 5G обгръщат общо 17% от пазара.



Средната цена на 5G телефоните спада от $1153 за второто тримесечие на $994 в третото. Това към момента е скъпо – три пъти повече от междинната цена на всички смарт телефони – $309. Прогнозата е търсенето на 5G устройства да скочи от 13.5 милиона бройки за 2019 до 253 милиона за 2020.
Вие купихте ли си 5G телефон? Ако не, смятате ли скоро да го извършите?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР