Samsung обяви, че пуска софтуерно обновление, с което ще бъде

...
Samsung обяви, че пуска софтуерно обновление, с което ще бъде
Коментари Харесай

Samsung призна: Всеки може да отключи Galaxy S10

Samsung разгласи, че пуска софтуерно обновяване, с което ще бъде отстранена неточност в работата на вградения в екрана на Galaxy S10 дактилоскопски скенер, оповестява Reuters. По този метод корейският производител признава публично слуховете, че флагманският смарт телефон приема всевъзможни пръстови отпечатъци и отбраната на апарата от несанкциониран достъп е ненадеждна.

За казуса се разбра при започване на седмицата, когато стана ясно, че протектор за $3 обезсмисля дактилоскопската отбрана на Galaxy S10, защото заблуждава скенера да приема всевъзможни пръстови отпечатъци. Реакцията на компанията се изчерпа с рекомендация към клиентите да слагат на смарт телефоните си единствено истински протектори от Samsung.

Причината, заради която скенерът на Galaxy S10 може да бъде подведен по толкоз обикновен метод, не се оповестява. Собствениците на модела могат да употребяват различен способ за идентификация посредством лицево различаване, само че той също не се счита за изключително благонадежден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР