Samsung избра Индиана за втори път за домакин на нов

...
Samsung избра Индиана за втори път за домакин на нов
Коментари Харесай

Samsung избира Индиана за нов завод за батерии Stellantis

Samsung избра Индиана за повторно за хазаин на нов цех за акумулатори за електрически транспортни средства, който възнамерява да построи със Stellantis.

Двете компании оповестиха в сряда, че влагат повече от 3,2 милиарда $ за построяването на новия цех, който ще отвори порти при започване на 2027 година и ще има годишен потенциал от 34 гигаватчаса. Откриването му ще донесе към 1400 нови работни места в Кокомо, ситуиран на час северно от Индианаполис.

StarPlus Energy, взаимното дружество, основано от Samsung и Stellantis, преди този момент избра Kokomo за първата си гигафабрика, която сега е в развой на създаване и е планувана да отвори порти през 2025 година Общо двете заводи ще създават 67 гигаватчаса годишно.

„ Икономиката на Индиана върви напред “, сподели губернаторът на Индиана Ерик Холкомб в прессъобщение, добавяйки, че вторият цех значи, че фирмите удвояват своите финансови вложения и количеството нови работни места, които се основават.

Флаг на Samsung се вижда повдигнат пред постройката Seocho на компанията в Сеул на 27 януари 2022 година (Снимка от ANTHONY WALLACE / AFP) (Снимка от ANTHONY WALLACE/AFP посредством Getty Images) Флаг на Samsung се вижда повдигнат пред постройката Seocho на компанията в Сеул на 27 януари 2022 година (Снимка от ANTHONY WALLACE / AFP) (Снимка от ANTHONY WALLACE / AFP посредством Getty Images) Антъни Уолъс/AFP/Getty Images

Фабриките ще оказват помощ на Stellantis да реализира задачата си акумулаторните електрически пътнически коли да съставляват 100% от продажбите й в Европа и 50% от продажбите й в Съединени американски щати до 2030 година Stellantis разгласи през 2021 година „ нападателна “ инвестиция от 35 милиарда $ за произвеждане на електрически транспортни средства и се нуждае от 400 гигаватчаса годишно, с цел да реализира задачата си за 2030 година

Stellantis (STLV) е основана през 2021 година посредством сливането на Fiat Chrysler и PSA Group, производител на коли Peugeot, Citroën, Opel и Vauxhall в Европа. Акциите се покачиха с близо 2% в предпазарната търговия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР