Samsung Electronics заяви, че не е търгувала с Huawei, откакто

...
Samsung Electronics заяви, че не е търгувала с Huawei, откакто
Коментари Харесай

Samsung не знае как чиповете ѝ са се озовали в смартфоните на Huawei

Samsung Electronics съобщи, че не е търгувала с Huawei, откогато през 2020 година бяха наложени наказания от Съединени американски щати след отчет, че някои от нейните чипове се употребяват в новите смарт телефони, продавани от китайския софтуерен колос.

„ Samsung съблюдава разпоредбите за експорт, избрани от държавното управление на Съединени американски щати, и няма бизнес връзки с Huawei, планувани в рестриктивните мерки “, съобщи представител на Samsung Electronics.

Въпреки това Huawei някак си съумя да употребява чипове памет, създадени от Samsung, Kioxia и даже Micron, както и на SK hynix, макар американските наказания против китайската софтуерна компания наложени през 2020 година

Флагманските чипове NAND с потенциал 512 GB на SK Hynix, открити при разглобяването на най-новия смарт телефон Mate 60 Pro на Huawei, повдигнаха редица въпроси по отношение на успеваемостта на глобите за чиповете памет. През последните три години Huawei употребява DRAM чипове на Samsung, както и NAND Flash чипове на Micron и Kioxia в своите смарт телефони и таблети.

Това значи, че Huawei или е натрупала задоволително ресурси, с цел да издържи през годините, или е намерила прикрит канал, по който да продължи да доставя полупроводникови съставни елементи, създадени в чужбина.

По-рано този месец SK hynix съобщи, че е спряла да доставя свои артикули на Huawei още през 2020 година, откакто държавното управление на Съединени американски щати, базирайки се на опасения за сигурността, забрани на фирмите да доставят на Huawei чипове, създадени с американско съоръжение и употребяващи американски технологии без нужното позволение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР