Samsung Electronics започна да приема криптовалута за заплащане на своите

...
Samsung Electronics започна да приема криптовалута за заплащане на своите
Коментари Харесай

Смартфоните на Samsung вече могат да бъдат закупувани с криптовалута

Samsung Electronics стартира да приема криптовалута за възнаграждение на своите смарт телефони. Това се споделя в персоналната страница във Фейсбук на компанията CopPay, осигуряваща опцията за това възнаграждение.
На този стадий опцията за заплащане благодарение на криптовалута е налична единствено за клиентите на Samsung от някои градове на балтийските страни и Португалия. Новият метод за възнаграждение може да се употребява единствено във физическите магазини на компанията, а не онлайн.

Южнокорейската компания приема за възнаграждение необятен кръг от криптовалути. Към сегашен ден това са биткойни, Ethereum, лайткойни, Ripple, Dash, NEM и Steem. Компанията разгласи, че скоро описът с одобряваните за възнаграждение криптовалути ще бъде уголемен. Броят на градовете, където може да се употребява тази опция, ще бъде повишен.

Приемането на криптовалута за заплащането на смарт телефоните на Samsung е стратегически значима инвестиция на компанията и по едно и също време с това маркетингов ход. Очаква се делът на хората, закупуващи смарт телефоните на компанията благодарение на криптовалута да е към 1% от общия дял. Но този % може бързо да нарасне.

Да си напомним, че при започване на годината Samsung стартира производството на ASIC чипове за рандеман на криптовалута. Благодарение на тях, оперативната облага на компанията за първото тримесечие набъбна с 58%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР