Samsung Electronics ще инвестира над 7 трилиона вона (5.02 милиарда

...
Samsung Electronics ще инвестира над 7 трилиона вона (5.02 милиарда
Коментари Харесай

Samsung ще инвестира 5 млрд. долара в екологични инициативи

Samsung Electronics ще влага над 7 трилиона вона (5.02 милиарда долара) до 2030 година като част от широкообхватни екологични начинания, ориентирани към превръщането на компанията във въглеродно неутрална до 2050 година, написа профилираният уебсайт ESGnews.bg. Най-големият производител на чипове и мобилни устройства в света заяви в четвъртък, че ще похарчи парите за научноизследователска и развойна активност за технология, ориентирана към пречистване на парникови газове и хващане на въглероден диоксид, генериран по време на производството на чипове.

Компанията се стреми да направи своя бизнес с устройства въглеродно безпристрастен по-рано – до 2030 година, сподели Ким Су-джин, началник на стратегическата група за ESG в Samsung. Освен това възнамерява да ускори преработването на запаси като литий и пластмаса.

Тези действия са предопределени в последна сметка да отговорят на търсенето от нашите клиенти, тъй че да повишим интереса към нашите артикули “, сподели Ким. „ Има разноски, само че ще се опитаме да създадем бизнес опция. “

Samsung съобщи, че се причислява към група от световни корпорации, ангажирани със 100% възобновима сила, наречена RE100, следвайки стъпките на световни сътрудници, като Apple, TSMC и Intel.

Южна Корея си е сложила за цел да реализира нулеви чисти излъчвания до 2050 година, само че това е предизвикателство за една страна със забележителна тежка индустрия, в това число корабостроене и стоманодобив, споделят анализатори.

Страната разчита на въглища и газ за над 60% от производството на електрическа енергия, до момента в който възобновимите източници се употребяват единствено за 6% от производството на електрическа енергия, съгласно данни на министерството на промишлеността.

За заводите за чипове на Samsung и други производители в Южна Корея стабилната и налична сила е основна за конкурентоспособността, само че напредъкът при възобновимата сила е прекомерно муден, с цел да отговори на тези критерии до момента, настояват анализатори.

„ Ние сме компания, която създава непосредствено, тъй че има разнообразни, многослойни провокации “, сподели Ким.
Клиентите и вложителите на Samsung, със свои лични въглеродно неутрални цели, от дълго време приканват корпорацията за по-ясни екологични цели.

Въпреки че размерът на въглеродните излъчвания продължава да пораства, Samsung Electronics забави поемането на явен ангажимент за доста понижаване на въглеродните излъчвания. Това е възходящо безпокойствие за дълготрайните вложители “, сподели Ю-Кюнг Парк, виновен началник вложения и ръководство за Азиатско-тихоокеанския район в APG Asset Management, акционер в Samsung.

Бизнесът с чипове и съставни елементи съставлява 15.6 милиона, или 90% от общо 17.4 милиона тона парникови газове, издадени от Samsung Electronics през 2021 година, сподели компанията. Нейният бизнес с устройства, в това число мобилни, съставлява 10%.

Освен това бизнесът с чипове и съставни елементи на Samsung е употребявал 144 милиона тона вода през 2021 година, или 88% от общо 164 милиона тона, употребявани от компанията. Samsung ще се стреми да поддържа употребяваната вода на равнището от 2021 година, до момента в който производството на чипове се усилва.

В допълнение към задачите си за чисти нулеви излъчвания и вода, Samsung възнамерява да усили преработването на запаси, като литий и кобалт, употребявани в устройствата на Samsung. В момента събира електронни боклуци в към 50 страни, като се стреми да направи това в към 180 страни до 2030 година

Samsung също желае да усили каузи на наново употребяваната пластмаса в своите устройства до 50% от цялата пластмаса до 2030 година и 100% до 2050 година и да усили производството на енергийно ефикасни чипове и устройства.

В последна сметка ние сме софтуерна компания. Така че ще допринесем позитивно за изменението на климата посредством развиване на технологиите “, сподели Ким. „ Тъй като ние сме огромна компания и нашите артикули се употребяват необятно, ние ще окажем въздействие посредством мащаба. “

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР