Samsung Electronics публикува предварителните резултати за финансовия отчет на компанията

...
Samsung Electronics публикува предварителните резултати за финансовия отчет на компанията
Коментари Харесай

Печалбата на Samsung наистина се срина над два пъти

Samsung Electronics разгласява предварителните резултати за финансовия доклад на компанията за второто тримесечие на годината. Официалните данни напълно подхождат на упованията на аналитиците, с които се запознахме наскоро.

Оперативната облага на Samsung Electronics е двойно по-малка в съпоставяне със същия интервал на предходната година и по-точно с 56% – от $12,7 милиарда на $5,55 милиард а. Това е най-лошият резултат на южнокорейската компания за последните три години. По-точно, най-лошият, считано от Q3 на 2016 година, когато Samsung претърпя рецесията, обвързвана с неуспеха на смарт телефона Galaxy Note7.

Мобилното направление на Samsung посредством най-вече на триумфа на флагманската серия Galaxy S10 е на облага, само че тя на процедура не се усеща на фона на спада на главния бизнес – полупроводниковата продукция. Финансовото положение на Samsung не е положително, тъй като и първото тримесечие на годината компанията завърши със спад на финансовите индикатори, когато оперативната облага понижа с $5,4 милиарда.

Доходът на Samsung за тримесечния интервал е в размер на $47,84 милиарда. За съпоставяне, през второто тримесечие на предходната година резултатът бе $49,95 милиарда. През първото тримесечие на тази година приходът бе $44,75 – т.е. на годишна база приходът е паднал с 4,2%, а на тримесечна база е повишен с 6,9%.

Подробният доклад с окончателните финансови резултати, както постоянно ще бъде оповестен в края на месеца. Тогава ще станат известни и детайлностите за финансовите резултати на другите отдели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР