Samsung Electronics представи DDR5 DRAM (12 nm) 32-гигабайтови чипове памет,

...
Samsung Electronics представи DDR5 DRAM (12 nm) 32-гигабайтови чипове памет,
Коментари Харесай

Samsung представи 32 GB DDR5 DRAM чипове – най-високия капацитет в индустрията

Samsung Electronics показа DDR5 DRAM (12 nm) 32-гигабайтови чипове памет, които са и с максимален потенциал в промишлеността, като съгласно компанията са идеални за ерата на изкуствения разсъдък. Досега компанията можеше да създава чипове с потенциал от 32 GB единствено посредством TSV-монтаж на 16 GB кристали един върху различен. Пускането на „ еднокомпонентни “ 32 GB DDR5 чипове в същата опаковка и размери като 16 GB чипове ще понижи потреблението и ще отвори пътя към обещаващи 1 TB модули памет.

Samsung пресмята, че DDR5 чиповете с два пъти по-голям потенциал ще обезпечат 10% по-ниска консумация на 128 GB DDR5 модули. Интересно е, че компанията разгласи началото на производството на 16 GB (12 nm) DDR5 DRAM чипове напълно неотдавна – през май тази година. Сегашното известие не значи неотложен старт на всеобщото произвеждане на новите чипове. Компанията дава обещание да стартира производството им едвам в края на тази година. Увеличаването на потенциала на наличните в комерсиалната мрежа чипове до 32 GB ще разреши на производителите наизуст да преминат към всеобщо произвеждане на 64 GB DDR5 модули и сървърни модели до 1 TB.

„ Със основаването на 32-гигабайтова DDR5 DRAM памет по 12 нанометров (nm) софтуерен развой клас ние предоставяме решение, което ще разреши основаването на DRAM модули до 1 TB, което ни дава идеална опция да отговорим на възходящото търсене на DRAM памет с огромен потенциал в ерата на изкуствения разсъдък. Ще продължим да създаваме DRAM решения, основани на диференцирани технологии за обработка и дизайн, с цел да разтеглим границите на технологиите за памет.

заяви Санг Джун Хван, изпълнителен вицепрезидент на DRAM Product & Technology в Samsung Electronics

В момента производители наизуст като SK hynix и Micron оферират единствено 24 GB DDR5 чипове, което разрешава всеобщо произвеждане на модули с потенциал до 96 GB, само че Samsung подвига потенциала с една степен нагоре, като предлага трето по-плътно решение. Въпреки това Micron също удостовери работата по DDR5 чипове с потенциал 32 GB в своите проекти, макар че те към момента не са публично оповестени.

Samsung е разширявала границите на оперативната памет 500 хиляди пъти в своята история. Компанията показа първата си 64 kB памет през 1983 година. През последните 40 години тя е нараснала потенциала на чиповете необикновен брой пъти, за което по това време малко на брой можеха даже да си помислят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР