Samsung Electronics отчете във вторник спад от около 35% на

...
Samsung Electronics отчете във вторник спад от около 35% на
Коментари Харесай

Слабо търсене и 35% спад на печалбата отчита Samsung

Samsung Electronics регистрира във вторник спад от към 35% на оперативната облага за четвъртото тримесечие, защото слабото потребителско търсене продължава в доста от нейните бизнеси даже като памет цените на чиповете се усъвършенстваха, оповестява Reuters.

Най-големият в света производител на чипове с памет, смарт телефони и тв приемници пресметна, че оперативната му облага е спаднала до 2,8 трилиона вона (2,13 милиарда долара) през октомври-декември от 4,31 трилиона вона година по-рано..

Резултатът, съгласно предварителните данни на компанията, е по-лош от плануваните 3,7 трилиона вона от анализаторите, интервюирани от FactSe.

Приходите на най-големия в света производител на чипове с памет и смарт телефони, съгласно предварителните оценки, са били в диапазона от 66-68 трилиона вона през октомври-декември, в съпоставяне със 70,5 трилиона вона година по-рано (спад от 4-6%).

За цялата 2023 година оперативната облага на Samsung се срина с почти 85% (до 6,54 трилиона вона), а приходите с 15% (до 258,16 трилиона вона).

" Единственото нещо, което се е подобрило, са чиповете памет и това е, тъй като китайските производители на лични компютри и мобилни устройства започнаха да възвръщат запасите от чипове памет през четвъртото тримесечие, откакто са изразходвали личните си ресурси толкоз дълго време ", сподели Лий Мин-хи, анализатор в BNK Investment & Securities.

" Потребителското търсене към момента не е огромно и в случай че лихвените проценти не бъдат понижени и стопанската система не бъде подтиквана, може да не се усъвършенства. "

Мобилният бизнес на Samsung евентуално е отбелязал спад на доставките на двата му водещи сгъваеми модела с към 1 милион бройки всеки по отношение на третото тримесечие, което води до лек спад в облагите, споделиха анализатори.

Тази година се чака възобновяване на чиповете с памет, защото цените се възвърнаха през декемврийското тримесечие след понижаване на производството, като се чака наклонността да продължи.

Цените на мобилните DRAM чипове са се повишили с към 18%-23% през четвъртото тримесечие, до момента в който цените на мобилните NAND флаш чипове са се повишили с 10%-15%, съгласно доставчика на данни TrendForce.

Акциите на Samsung Electronics отвориха с 1,2%, само че понижиха облагите, с цел да се търгуват с 0,1% във вторник сутринта по отношение на 0,6% повишаване на по-широкия пазар.

Компанията би трябвало да разгласява подробни данни за облаги на 31 януари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР