Samsung Electronics обяви плановете си да спечели по-голям дял от

...
Samsung Electronics обяви плановете си да спечели по-голям дял от
Коментари Харесай

Samsung залага на 5G телефоните в усилията да разшири пазарния си дял

Samsung Electronics разгласи проектите си да завоюва по-голям дял от пазара на смарт телефони тази година с повече 5G модели и предвижда, че е вероятен растеж в цената на процесорите още през първата половина на тази година.

Най-големият международен производител на смарт телефони и на чипове за памет чака възобновяване на световното търсене на софтуерни устройства. Компанията регистрира най-хубавата си облага за четвъртото тримесечие от четири години насам, само че предизвести за продължаващите провокации и проблемите във веригата за доставки, провокирани от COVID-19.

Следващото потомство 5G смарт телефони би трябвало да съставляват повече от половината от всички продажби на смарт телефони на пазара през 2022 година, съобщи вицепрезидентът на поделението за мобилния бизнес на компанията Ким Сун Ку, представен от Ройтерс.

„ Нашата тактика в всеобщото равнище е интензивно да улавяме търсенето от хора, които желаят да заменят телефоните си с 5G модели “, сподели Ким и добави, че компанията ще преследва повече „ световни мега-хит модели “.

Стратегията на Samsung ще изправи южнокорейския прозводител, който държи към 20% от международния пазар на смарт телефони, против неговите китайски съперници от ранга на Xiaomi, OPPO и Vivo на пазарите отвън Китай.

Ръководството на Samsung изрази внимателен оптимизъм за опцията от поврат в цената на DRAM чиповете, които се употребяват необятно в центровете за данни. Цената им падна с 9.5% през четвъртото тримесечие по отношение на предходното, по данни на TrendForce.

Компанията влага 90% от годишните си финансови разноски за 2021 година, възлизащи на общо 48,2 трилиона вона (малко над 40 милиарда долара) точно в бизнеса с чипове.

Samsung регистрира 53% растеж на оперативната облага за четвъртото тримесечие до 13.9 трилиона вона (11.6 милиарда долара). Печалбите от продажби чипове, най-голямото му поделение в групата, се удвояват по отношение на същото тримесечие на миналата година и доближават 8.84 трилиона вона (7.35 милиарда долара).

Повечето анализаторите правят оценка финансовите резултати на компанията като по-ниски от предстоящото.

Samsung алармира, че към момента търси благоприятни условия за сливания и придобивания.

Оперативната облага в мобилния бизнес на Samsung нараства с малко под 10% на годишна база до 2.66 трилиона вона (2.2 милиарда долара) през четвъртото тримесечие. Нетната облага бележи растеж от 64% до 10.8 трилиона вона (8.97 милиарда долара), а приходите се усилват с 24% до рекордните 76.6 трилиона вона (63.65 милиарда долара).

По-рано тази седмица компанията съобщи, че ще показа най-новия си флагмански модел смарт телефон на 9 февруари.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР