Samsung Electronics обяви консолидирани приходи от 65.98 трилиона вона и

...
Samsung Electronics обяви консолидирани приходи от 65.98 трилиона вона и
Коментари Харесай

Samsung отчете силни резултати за фискалната 2017 година

Samsung Electronics разгласи консолидирани доходи от 65.98 трилиона вона и оперативна облага от 15.15 трилиона вона за последното тримесечие на 2017 година

Компанията анонсира доходи от 239.58 трилиона вона и оперативна облага от 53.65 трилиона вона за цялата минала година.

Приходите от четвъртото тримесечие са генерирани основно от компонентния бизнес, в това число от бизнеса с памет, който създава DRAM и NAND, чийто растеж в продажбите се дължи на огромния размер от поръчки на мощни памети за сървъри и портативна памет. Въпреки това, слабата сезонност засегна растежа на системите LSI и леярски предприятия.

В бизнеса с дисплейни панели се записва растеж на доставките на OLED панели за първокласни смарт телефони и по-ниска доходност на LCD панелите заради слабата сезонност. Това от своя страна забави продажбите и докара до понижаване на междинната продажна цена.

Намаляват облагите в бизнеса с мобилни устройства заради нарастване на маркетинговите разноски и мощно изразената сезонност. Понижение има при общите доставки на смарт телефони заради усъвършенстването на моделите от невисок клас. От друга страна, в последното тримесечие на 2017 година са нарастнали доставките на водещи серии като Galaxy Note 8. В бизнеса с мрежови решения вложенията на LTE клиентите са съсредоточени в първата половина на годината, което докара до слаби облаги през второто полугодие на 2017 година

Печалби се регистрират в бизнеса с тв приемници и домашни уреди. При тв приемниците в последното тримесечие се следи растеж в продажбите на водещи артикули, в това число при ултраголеми и QLED модели. При домакинските уреди търсенето в Северна Америка и Европа на перални машини и фурни от висок клас е довело до по-високи доходи на годишна база.

През 2018 година Samsung ще се концентрира върху нов напредък, като укрепи B2B бизнеса си и разшири каналите за разпространяване, в това число онлайн. През първото тримесечие компанията ще обогати своята продуктова гама с новия Family Hub ледник и пералня с технологията QuickDrive, както и ще ускори световните си маркетингови действия.

В сегмента за потребителска електроника Samsung ще утвърди водачеството си в пазара на тв приемници, като употребява нови технологии, измежду които 8K и Micro LED. Компанията ще усъвършенства опциите за свързване и потребление на домашните уреди посредством разширение на приложението на Bixby.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР