Samsung Electronics обяви консолидирани приходи от 58,48 трилиона вона и

...
Samsung Electronics обяви консолидирани приходи от 58,48 трилиона вона и
Коментари Харесай

Samsung Electronics обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на 2018 година


Samsung Electronics разгласи консолидирани доходи от 58,48 трилиона вона и оперативна облага от 14,87 трилиона вона за второто тримесечие на 2018 година, което е с 6 % по-висока по отношение на резултатите за същия интервал през миналата година.

Приходите от второто тримесечие означават лек спад, поради по-малкото продажби на мобилни телефони и екрани. Силното развиване на бизнеса с памет, спомага за нарастването, което се следи в оперативната облага на компанията. Наблюдава се слаба смяна в чистата облага, по отношение на същия интервал предходната година, което се дължи на по-високи налози върху облагата, оповестяват от компанията.

Наблюдава се спад и в приходите, и в оперативната облага, по отношение на предходното тримесечие. Оперативната облага е повлияна от поевтиняването на корейския вон по отношение на щатския $ и повишаването му по отношение на други съществени европейски валути, което води до отрицателен резултат от 400 милиарда корейски вона по отношение на предходното тримесечие.

Бизнесът с полупроводници продължава до носи високи доходи, което обвързвано с DRAM чипове, употребявани в осведомителните центрове, и NAND флаш памет за предпазване. Samsung затвърждава своята постоянна позиция, посредством артикули с добавена стойност, в това число DRAM сървър с висока компактност над 64 GB, от 1X нанометрова технология. Сред нововъведенията са и NAND мобилно предпазване от и над 128GB.

В бизнеса с дисплейни панели се следи понижаване на търсенето за гъвкави OLED панели през второто тримесечие. Доскавките и цените на LCD панелите също са намалени.

Наблюдава се застоялост на пазара за смарт телефони, като това води до понижаване на облагите на направлението за IT и мобилни връзки, както на годишна, по този начин и на тримесечна база. Това се дължи главно на по-бавни продажби на Galaxy S9. Въпреки това, мрежовият бизнес регистрира стабилен растеж, воден от вложенията в LTE мрежи, изграждани от основни световни клиенти.

Печалби се регистрират в бизнес сегмента за премиум тв приемници. Това е с помощта на новите QLED TV модели, по време на едно от най-големите международни футболни събития. При цифровите домакинските уреди се следи спад в търсенето на климатични решения, което води до по-ниски доходи.

В вероятност, от Samsung чакат да се поддържа мощното развиване на пазара за памет, както и да бъде засилено търсенето на гъвкави OLED панели. Това би следвало да усили приходите за втората половина на годината.

Прогнозата за бизнесът с памет е той да резервира своята непоклатимост, с помощта на търсенето на сървърни и десктоп памет, както и стартирането на пазара на нови мобилни решения. Samsung ще продължи да предлага разнородни артикули, като сървърна памет с висока компактност и High Bandwidth Memory. Компанията също ще се насочи и към усилване на своите позиции като софтуерен водач, посредством увеличение на каузи с 10 nm артикули и увеличение на производството на 5-то потомство V-NAND.

За направлението System LSI се чака по-високо търсене на мобилни AP и датчици за изображения. Очаква се и нарастване на доставките на гъвкави OLED панели.

Очаква се изискванията на пазара с мобилни устройства да останат непроменени и във втората половина на годината. Предвид конкуренцията и стартирането на нови артикули, компанията ще показа по-рано най-новия Galaxy Note, както и съвременни нови модели за междинния и невисок клас, с нови функционалности. Приходите от бизнесът с тв приемници ще не престават да се усъвършенстват, с помощта на нарастването на продажбите на новите новаторски премиум модели QLED и 8K тв приемници.

В средносрочен и дълготраен проект, Samsung чака търсенето на съставни елементи да се увеличи заради въвеждането на нови приложения. Компанията чака повече благоприятни условия за бизнес в региона на софтуера, обвързваните устройства и услуги, основани на платформи за изкуствен интелект (AI), IoT (Интернет на нещата) и 5G технологии.

При съставените елементи Samsung ще увеличи софтуерната си конкурентоспособност посредством своята новаторска технология за полупроводници, защото се чака увеличено търсене на памети за коли и изкуствен интелект (AI). Компанията ще употребява и своят опит при производството на OLED панели, което ще разшири приложението им в ИКТ и автомобилната промишленост.

Общите финансови разноски на компанията за второто тримесечие възлизат на 8.0 трилиона вона. Инвестициите в сегмента на дисплейни панели са достигнали 1.1 трилиона вона, а при бизнеса с полупроводници – 6.1 трилиона вона. Така общите разноски за първата половина на 2018 година са общо 16.6 трилиона вона.

Бизнесът с полупроводници продължава да генерира високи доходи през втората половина

Бизнесът с полупроводници регистрира за тримесечието, оперативна облага от 11.61 трилиона вона от консолидирани доходи в размер на 21.99 трилиона вона. Бизнесът с памет осъществя значими доходи, въпреки да се следи по-слаба сезонност, а като цяло търсенето е устойчиво, с помощта на създаваните сървъри и осведомителни центрове.

За NAND паметта общото търсене е мощно заради мощната сезонност на мобилните артикули, изключително при памети с по-висока компактност. Има важен напредък и при SSD сървърите. Samsung увеличи рентабилността си и регистрира постоянни доходи, като бързо отговори на високото търсене наизуст с по-висока компактност и добавена стойност за новопоявилите се мобилни апарати и SSD сървъри.

Търсенето на DRAM памети и на сървъри остава устойчиво заради разширението на облачни решения, новите центрове за данни и трендовете за потребление наизуст с по-висока компактност. Значимо е и търсенето на мобилни услуги, без значение от терзанията за закъснение на пазара на смарт телефони.

Прогнозите за втората половина за NAND и търсенето на SSD сървъри се чака да се разшири при повече браншове и всички продуктови сегменти ще употребяват повече eStorage с висока компактност. При сървърите, търсенето на SSD за осведомителните центрове се чака да е устойчиво, до момента в който корпорациите ще не престават да търсят SSD решения с висока компактност над 8TB.

Ще се резервира и наклонността за потребление наизуст с по-висока компактност при смарт телефоните от висок клас. Samsung ще се концентрира върху увеличение на доставките на SSD сървъри и ще отговори на търсенето на eStorage с висока компактност, основано на 64-слоен 3D NAND артикули от последващо потомство.

През втората половина на годината, търсенето на DRAM се чака да се резервира. Търсенето на сървъри се чака да се резервира заради ново създаване на центрове за данни и увеличение на потреблението на паметта. При мобилните телефони, в допълнение на стартирането на нови артикули, паметта ще бъде увеличена, с цел да поддържа AI и двойната камера. Samsung ще се концентрира върху подсилване на своята продуктова конкурентоспособност, посредством непрестанно развиване на 10 –нанометровата технология.

В подразделението System LSI се следи закъснение на растежа, заради едва търсене на процесори за мобилни приложения и DDI, a търсенето на датчици за изображения продължава да се усилва. През третото тримесечие се чака да се усилят приходите, с помощта на търсенето за датчици за изображения и сезонността при търсенето на смарт устройства.

Компанията чака нарастване в облагата над 10 милиарда щатски $ през 2018 година, след продажбите от 9.8 милиарда щатски $ през 2017 година, като по този начин си обезпечава постоянното второ място в леярския сегмент.

Бизнесът с екрани регистрира тримесечен напредък подбуден от гъвкави OLED екрани

Бизнесът за дисплейни панели регистрира 5.67 трилиона вона в консолидирани доходи и 0.14 трилиона вона в оперативни облаги за второто тримесечие.

OLED облагите понижиха на тримесечна база, макар усъвършенстваното потребление на фабрика за твърди артикули, защото търсенето от страна на огромни клиенти за гъвкави панели е по-бавно. Печалбата от LCD също се намали от предходното тримесечие, защото доставките и междинната панелна цена продължиха низходящата наклонност.

През втората половина на 2018г., продажбите на OLED се чака да се покачат, водени от интереса и потребността за гъвкави OLED панели. Samsung има за цел да усили пазарния си дял, като отговори на желанията на потребителите и в същото време увеличи софтуерната и ценова конкурентоспособност. Компанията ще развие повече функционалности с добавена стойност в панелите си и ще усили пълномощия си в нови приложения като сгъваеми екрани.

През втората половина на годината, Samsung чака увеличено търсене на LCD екрани употребявани при тв приемници с огромен размер и висока резолюция. Увеличената конкуренция и разширението на потенциала на промишлеността ще лимитират облагите, само че компанията ще продължи да се концентрира върху развиване на облага от диференцирани артикули с огромни размери, 8К резолюция и Quantum Dot технология.

Мрежите порастват, водени от LTE нововъведенията

Отделът за осведомителни технологии и мобилни връзки регистрира 24 трилиона вона в консолидирани доходи и 2.67 трилиона вона в оперативна облага за тримесечието.

Забавянето на пазара с премиум смарт телефони и увеличената конкуренция, както и бавните продажби на Galaxy S9, S9+ и на по-стари модели от по-ниския клас, доведоха до намалени облаги от мобилния бизнес.

Компанията регистрира спад в тримесечната оперативна облага заради по-високи маркетингови разноски. Междувременно, мрежовият бизнес означи постоянен растеж на продажбите, подбуден от увеличените вложения за разширение на LTE от огромни задгранични сътрудници.

Във втората половина на 2018 година се чака засилено търсенето на смарт телефони, с помощта на високата сезонност. Наблюдава се и висока конкуренция сред другите компании на пазара. В отговор, Samsung ще заложи на показване на нов Galaxy Note по-рано от предишни години. Мобилният уред ще предлага извънредно продуктово показване на рационална цена. В допълнение, Samsung възнамерява да продължи да усъвършенствана своята линия от по-масов клас артикули и да увеличи продуктивността за осъществяване на напредък.

През идващите месеци, Samsung ще продължи да създава съвременни технологии, които да отличават смарт телефоните на компанията, както и придобиване на водачество в създаването на решения за 5G мрежи. Компанията ще се стреми да развие персонализирани решения за потребителите, като да вземем за пример комбинира Samsung Pay с разнообразни устройства, като тв приемници, хладилници и други IoT (Интернет на нещата) устройства.

Компанията възнамерява да разшири въздействието си и при мрежовите решения, като достави огромните си задгранични сътрудници с подготвени решения за потребление на 5G мрежата.

Потребителската електроника се концентрира върху премиум продуктите

Сегмента за потребителската електроника, в това число бизнесът с образни екрани и цифрови уреди, регистрира 10.4 трилиона вона в консолидирани доходи и 0.51 трилиона вона в оперативна облага за второто тримесечие.

Световния пазар за тв приемници означи нараснало търсенето отпреди година, водено от огромното футболно събитие. Samsung регистрира забележителен разтеж на облагите в бизнесът с тв приемници, подбуден от високите продажби на своите премиум артикули, като QLED и ултра-големи тв приемници.

След сполучливото преструктуриране на продуктовата си линия, Samsung застана на чело на пазара за премиум тв приемници, спечелвайки повече от 50% пазарен дял в сегмента с ултра-голям екран от 75 инча и повече.

На пазара за цифрови уреди се следи умерено понижаване на облагата на годишна база, дължаща се на нестабилните пазари. Samsung продължава да покачва продажбите си на премиум артикули, в това число на хладилника Family Hub и премиум станция за филтриране на въздух „ CUBE “. Въпреки това, облагите са леко занижени, заради слабото търсене на климатични решения.

През втората половина на 2018 година се чака пазарът на тв приемници да се разрасне, изключително в стопански добре развитите страни. Samsung ще продължи да работи върху налагане на новата си гама високотехнологични тв приемници, а през втората половина на годината, компанията ще показа първия ултра-голям 8K QLED тв приемник с изкуствен интелект (AI).

През втората половина на годината, дивизията цифрови уреди ще се стреми да увеличи приходите си, като се концентрира върху огромните сезонни разпродажби, като Black Friday.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР