Samsung Electronics Co. обмисля да инвестира до $17 млрд. в

...
Samsung Electronics Co. обмисля да инвестира до $17 млрд. в
Коментари Харесай

Samsung инвестира $17 млрд. в завод в САЩ

Samsung Electronics Co. обмисля да влага до $17 милиарда в построяването на цех за произвеждане на чипове в Аризона, Тексас или Ню Йорк, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници. Очаква се в него да работят до 1 900 души, а проектът е той да стартира произвеждане от края на 2022 година

Желанието на южнокорейската компания да влага в Съединени американски щати идва в миг, в който Вашингтон обмисля да вложи милиарди долари, с цел да укрепи и разшири производството на чипове в страната, с цел да понижи зависимостта си от Тайван, Китай и Южна Корея.

Samsung оглежда местоположения във Феникс, Остин и край Ню Йорк, а крайното решение ще зависи значително и от опцията за помощ от страна на федералното държавно управление, която да компенсира тази, предлагана от други държавни управления, както и по-ниските разноски в други елементи на света. Помощта включва данъчни облекчения, усъвършенствана инфраструктура и други.

Досега Съединени американски щати не е предоставяла помощ за построяването на фабрики в тази промишленост, само че пандемията акцентира проблемите, които спирането на веригите за доставки основава. Чиповете са нужни за редица технологии — от 5G телефони до изтребители. Междувременно делът на Съединени американски щати в производството на чипове понижава до към 12%, съгласно Boston Consulting Group. Нужна е забележителна финансова помощ за превръщане на наклонността, споделят от компанията.

През 2020 година Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) заяви, че ще влага в построяването на цех във Феникс и през декември закупи земята за капиталовия план на стойност $12 милиарда

TSMC създава чипове по поръчка от други компании. Samsung също приема поръчки и това ще бъде фокусът на новия цех в Съединени американски щати, само че има и редица лични артикули, които употребяват чиповете от фабриките ѝ.
 TSMC влага $12 милиарда в цех в Съединени американски щати
Третият максимален производител на чипове в света построява цех за $12 милиарда в Съединени американски щати

Вашингтон бе обезпокоен, че американските софтуерни компании разчитат прекалено много на веригите за доставки в Азия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР