Samsung e свършил огромна работа, за да направи флагманите Galaxy

...
Samsung e свършил огромна работа, за да направи флагманите Galaxy
Коментари Харесай

Първи впечатления от Galaxy S9 и Galaxy S9+: най-добрите смартфони на 2018?

Samsung e приключил голяма работа, с цел да направи флагманите Galaxy S9 и Galaxy S9 най-търсените мобилни устройства в международен мащаб.
Две седмици след анонса на флагманските смарт телефони Galaxy S9 и Galaxy S9 по време на MWC 2018 в Барселона, към този момент публично можем да споделим и първите си усещания от тях. Новите телефони имат сходни спецификации, само че сигурно по-големият и по-скъп S9+ ще се хареса повече на евентуалните купувачи.

Ние в Kaldata бяхме едни от първите, които тествахме новите мобилни устройства и с наслада споделяме първичните си усещания:


Дизайн
Samsung употребява извито стъкло и железен корпус, познати от Galaxy S8, излязъл предходната година. И двата нови смарт телефона наподобяват на външен тип на миналогодишните флагмани Galaxy S8 и S8+. Но всичко останало е друго.

Новият Samsung Galaxy S9+ предлага 6,2-инчов Quad HD+ закривен екран със съответствие на страните 18:9 (Infinity Display). Съответно, Galaxy S9 разполага с 5,8-инчов Quad HD+ закривен екран със същото съответствие на страните. Samsung показа, че рамките са още по-тънки, като по този метод екранът наподобява в действителност безрамков.



Веднага се вижда новата защитна решетка на представителите в долната част на смарт телефона (точно до USB Type-C порта). Скенерът за пръстови отпечатъци е подложен под камерата и е по-лесно наличен за разлика от S8 и S8+. И още, вижда се, че S9+ е оборудван с двойна камера, а S9 – с единична.
Какво е новото?
И двата нови смарт телефона употребяват 64-битовия 8-ядрен процесор Exynos 9810 и поддържат до 400 GB външни microSD карти памет. Старшият Galaxy S9+ разполага с 6 GB оперативна памет, до момента в който по-малкият Galaxy S9 има 4 GB.



Оптиката на тези смарт телефони е превъзходна и бе класирана преди всичко в международните рейтинги.

Plus-версията е оборудвана с двойна камера с резолюция 12+12 МР. Единият обектив е широкоъгълен, а другият е телеобектив. Но най-хубавото е, че се употребява неповторима система за автоматизирано контролиране на апертурата и това е най-интересната специфичност при тези смарт телефони.

Принципът на работа е сходен на метода на работа на човешкото око: нашите зеници се приспособяват при другата осветеност – свиват се, когато гледаме светлина и се свиват в тъмнината. Камерата на S9 работи по същия метод и автоматизирано превключва от F/2,4 при блестящо осветяване към F/1,5 при незадоволителна осветеност. Във втория случай оптичната леща на S9 улавя с 28% повече светлина, в сравнение с миналогодишния модел. Тази система разрешава на новите смарт телефони идеално да настройват цветния баланс в фотосите и не позволява възникването на бликове, както бе при предходните модели. Няма междинни смисли на апертурата.



Подобрени са останалите детайли на камерата: системата за автоматизирано фокусиране в този момент е по-бърза, шумовете са незабележими. Естествено, налична е оптична стабилизация на изображението. И още, вероятен е записът на клипове в занимателен каданс със скорост 960 фрагмента в секунда при резолюция 720р.

Предната камера е с резолюция 8 МР и апертура F/1,7. Обективът е широкоъгълен.

Bixby към този момент предлага превеждане в действително време и даже демонстрира калориите в храната. Всичко което би трябвало да се направи е да се избере опцията Bixby Vision и да се насочи камерата към съответния обект, с цел да се получи информацията.

Samsung нямаше по какъв начин да отмине модерните през днешния ден анимирани емоджита и показа Augmented Reality (AR) Emoji. С помощта на предната камера се основава банален тримерен модел на потребителя.



Поставени са два представителя, настроени от AKG (на Harman); предлага се Dolby Digital 360 съраунд тон. Налично е общоприетоо 3,5-милиметрово аудио гнездо. Това напълно не е всичко, новите Galaxy разпознават лицето на консуматори и имат ирисов скенер.


Първи усещания
Разбира се, по-големият Galaxy S9+ наподобява по-добре, изключително с двойната камера и 6,2-инчовият безрамков екран, който стои доста добре в ръката. Но и по-малкият Galaxy S9 впечатлява. Samsung Galaxy S9+ разполага с всичко належащо, с цел да стане най-хубавият Android смарт телефон на 2018 година. Сега всички са вперили погледи към началото на продажбите на новите флагмани.



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР