Samsung e лидер и пионер в иновациите при екраните, и,

...
Samsung e лидер и пионер в иновациите при екраните, и,
Коментари Харесай

Samsung показа бъдещето на екраните по време на CES 2023

Samsung e водач и пионер в нововъведенията при екраните, и, несъмнено, един от главните виновници за бурния напредък на нишата на сгъваемите смарт телефони през последните години.

По време на ревюто CES 2023, което стартира тази седмица, корейската компания сподели няколко много впечатляващи концепции за екрани, като може би най-интересната измежду тях е Flex Hybrid. 

Става дума за OLED панел, който може хем да се прегъва, хем да се изтегля чрез специфичен механизъм. 
 Снимка 601233
 

Прототипът, който сподели Samsung, може да се сгъва отляво, а отдясно дисплеят се издърпва посредством преносима шина, с цел да придобие заключителен размер от 12.4 инча в пропорции от 16:10. 

Без да е изтеглена шината, отвореният формат е с диагонал от 10.5 инча и пропорции от 4:3. 

Освен Flex Hybrid, Samsung показва и Flex Slidable Duet и Flex Slidable Solo - идея за още по-голям екран, който може да се издърпва или от едната, или от двете страни на устройството. 
 Снимка 601232
 

Максималната повърхност тук е 17 инча, което е изцяло задоволително за работа, гледане на филми и всичко останало, което вършим на преносим компютър или компютър. 


Всичко за Вашата сватба
Екраните на Samsung наподобява ще бъдат употребени и при самостоятелните коли, като по време ревюто чакаме да забележим повсеместен кокпит, при който водачът разполага с 34 и 15-инчови екрани. 
 Снимка 601231
 

Засега не е ясно в тъкмо какви устройства ще бъдат внедрени тази технологии, а и не чакаме това да се случи в близката година-две.

Все отново обаче е забавно да получим взор над идните нововъведения при мобилните устройства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg