Samsung е един от най-големите инвеститори в технологичната индустрия на

...
Samsung е един от най-големите инвеститори в технологичната индустрия на
Коментари Харесай

Samsung ще произвежда OLED дисплеи във Виетнам


Samsung е един от най-големите вложители в софтуерната промишленост на Виетнам
(снимка: Samsung)

Samsung Display възнамерява да влага 1,8 милиарда $ тази година в създаване на цех за произвеждане на OLED екрани за коли и софтуерно съоръжение в индустриалния парк Йен Фонг в провинция Бак Нину, северен Виетнам.

Инвестиционното съглашение на корейската компания с държавното управление на Виетнам е реализирано по време на среща сред премиера на страната Фам Мин Чин и изпълнителния шеф на локалното поделение на Samsung Чой Джу Хо, заяви Ройтерс.

Властите на Бак Нин и Samsung Display са подписали също меморандум за съгласие за плана, който ще усили общата корейска инвестиция в провинцията до 8,3 милиарда $ от сегашните 6,5 милиарда $.

През последното десетилетие Виетнам се трансформира в един от най-привлекателните индустриални центрове за електронната промишленост. Според основния изпълнителен шеф на Samsung Виетнам, южнокорейската компания е отворила тук шест индустриални завода, един център за проучвания и разработки и един офис за продажби с обща инвестиция от 22,4 милиарда $.

По-рано и американският снабдител на съоръжение за произвеждане на чипове Lam Research разгласи проекти да построи уреди във Виетнам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР