Самозаточилият се в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон изпрати

...
Самозаточилият се в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон изпрати
Коментари Харесай

Пучдемон: Сепаратистите в Каталуния ме пожертваха, всичко свърши

Самозаточилият се в Белгия някогашен каталунски водач Карлес Пучдемон изпрати редица известия от мобилния си телефон, в които написа, че последователите на независимостта на Каталуния „ са го принесли в жертва “, заяви телевизия Телесинко, до която достигнало наличието на кореспонденцията, предадоха организациите. 
Вчера трябваше да се състои съвещание на локалния парламент по отношение на кандидатурата на Пучдемон за водач на самостоятелния район. В последния миг ръководителят на Народното събрание Роже Торен разгласи анулиране на дебата, защото Конституционният съд на Мадрид е срещу някогашният водач на района да заеме поста от отдалеченост. Съдът упорства политикът персонално да се яви в районния парламент, като авансово получи за това позволение от Върховния съд на страната, който води дело против него. Отлагането на съвещанието по кандидатурата на намиращия се в Брюксел Пучдемон не беше подкрепено от парламентарната група на Пучдемон „ Заедно за Каталуния “.
Според испански медии след решението ядосан Пучдемон изпратил известия на някогашния консултант по опазването на здравето към държавното управление на Каталуния Тони Камино, който също е в Белгия. В тях Пучдемон написал: „ Нашите ни принесоха в жертва, най-малко мен. “ Бившият водач на автономията също по този начин отбелязал, че двореца Монклон(резиденцията на испанския премиер) печели. „ Всичко завърши “, гласи известието, имайки очевидно опита на Каталуния да се отдели от Испания.
По адрес на коментара на малкия екран Карлес Пучдемон написа по-късно в " Туитър ": „ Аз съм публицист и постоянно съм разбирал, че има ограничавания, да вземем за пример персоналният живот, които в никакъв случай не би трябвало да бъдат нарушавани. Човек съм и от време на време има моменти, в които се колебая “, отбелязва Пучдемон. Той добави, че няма желание да се отхвърля от своите цели от почитание към жителите на Каталуния./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР