Самоубийство е една от основните версии, по която работи районната

...
Самоубийство е една от основните версии, по която работи районната
Коментари Харесай

Кметът на Якоруда е бил разследван за конфликт на интереси?

Самоубийство е една от главните версии, по която работи районната прокуратура в Благоевград във връзка със гибелта на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. Според околните на планове с огнестрелна рана в главата кмет обаче, няма причина той да посегне на живота си.

Кметът на Якоруда бил очевидно обезпокоен последните дни, настояват негови близки. Според Българска национална телевизия в КПКОНПИ са водени няколко производства за спор на ползи по разнообразни сигнали против кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. Водено е и следствие за корист със служебно състояние.

Малко след обедната отмора през вчерашния ден, Нуредин Кафелов предизвестил водача си, че имал работа във вилната зона " Трещеник " и щял да се върне бързо. Часове по-късно обаче, откакто телефонът му бил изключен, водачът потегля да го търси и го намира в гората с огнестрелна рана в региона на главата.

" Всички находки от осъществения оглед сочат самоубийство. Но несъмнено като всяка досъдебно произвеждане си работи и другите версии, като склоняване към самоубийство, несъмнено и ликвидиране ", сподели Костадин Чилев - заместник-районен прокурор на Благоевград.

От прокуратурата споделиха още, че автомобилът на Нуредин Кафелов е бил отключен, а тялото му открито на задната седалка. Поясниха, че не е имало следи за съществуването на други хора в колата. Установено е, че по телефона на кмета, управлявал 4 мандата общината, е имало дупки от патрони.

Преди няколко месеца, следствие против Кафелов започнаха от КПКОНПИ след получени сигнали, че е обявявал публични поръчки в интерес на свои близки, в това число и брачната половинка си. Проверките в Якоруда разяснява само Ваня Гатдерова, която е един от дребното политически съперници изправила се в борба за кметския пост против Нуредин Кафелов през 2019 година.

" На последната сесия не пристигна преди 2 седмици, нямаше го, беше пътувал за София. Не съм го срещала. Знам, че имаше инспекции от доста инстанции, само че не съм наясно какво се е случвало във времето и нямам визия. Работата на Общинския съвет и работата на общинска администрация са две разнообразни неща ", сподели Ваня Гатдерова, общински консултант.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР