Самотните родители са изправени пред някои допълнителни предизвикателства, когато става

...
Самотните родители са изправени пред някои допълнителни предизвикателства, когато става
Коментари Харесай

5 съвета са самотни родители

Самотните родители са изправени пред някои спомагателни провокации, когато става въпрос за образуване. Тези препоръки могат да ви оказват помощ

В тази публикация ще предложим някои препоръки, които биха могли да оказват помощ на самотните родители, които желаят да подобрят ежедневната си организация. Може да не съумеете да ги приложите всички, само че някои от тях сигурно ще ви оказват помощ!

Създайте рутини и задайте ограничавания

Рутините са най-хубавите съдружници, когато става въпрос за организация. Не е нужно да работят като часовник, само че обезпечават съответна рамка. Например, един ден за готвене седмично ще ви разреши да планирате разноските.

Микроплановете като цяло дават подтекст на всекидневието. Дните за разчистване, извършването на покупки и излетите не би трябвало да липсват от дневния ви ред. Правенето на листата забележим и следването на записаното е част от основаването на тази здравословна рутина.

Организацията за самотни родители изисква установяването на ограничавания, тъй че рутината да бъде изпълнена. Границите и знанието какво би трябвало да се свърши са основни, когато би трябвало да вземете решение по какъв начин да структурирате рутината си.

Поддържайте реда вкъщи

Звучи елементарно, само че самотните родители знаят какъв брой комплицирано може да бъде съвместяването сред работа и родителство. Това важи още повече, в случай че се окаже, че работят повече от една работа.

Ето за какво връзките със фамилията и приятелите са решаващи. Но в случай че тези условия не са изпълнени, се предлагат услугите на експерт, който да замести наличието на родителите вкъщи. Това не е единствено когато става въпрос за грижите за дребните деца, само че и с цел да сме в крайник с почистването на дома.

Потърсете малко помощ

Отглеждането на деца не е нещо, което можете да извършите сами. Ако нямате сътрудник, фамилията и приятелите са незаменими.

Разрешаването на съдействие дава на родителите време да провеждат и приготвят. Финансовите усложнения може да ви накарат да обмислите спомагателни часове работа. Детска градина, учебно заведение или родственици (като баба и дядо) би трябвало да са в листата с варианти.

Освен това самотните родители може да се нуждаят от поддръжка с елементарни ежедневни действия. Например извършване на покупки на хранителни артикули или взимане на детето от учебно заведение, в случай че времето за уволняване на детето съответствува с работата.

Укрепете връзките си

Организирането на самотни родители изисква създаване на връзки с родственици и другари в поддръжка на родителството. Децата се нуждаят от здрави препратки. В последна сметка връзките, които благоприятстват прочувствената зрялост и здравословния напредък, не могат да бъдат подценени.

Необходими са и пространства, където децата да прекарват време с други деца и да се любуват на проект за социализация и обучение, учреден на техните разлики и неповторими потребности. В този смисъл е значимо да разширите кръга си, с цел да включите по-специално други родители или други самотни родители.

Децата, които порастват, харчейки прекалено много сами, са склонни да бъдат свръхзакриляни. Ако вашите взаимоотношения се разширят, техните хоризонти също стават по-широки и по-отворени.

Винаги отделяйте време за себе си

За да могат в действителност да се грижат за децата, родителите би трябвало първо да се грижат за себе си. Само като запазите успокоение и се опитате да контролирате обстановката, ще бъде допустимо да прехвърлите и поемете контрола на другите.

Практикуването на някакъв спорт, осъществяването на избрани процедури на персонално внимание, излизането самичък или с другари или нов сътрудник са основни елементи от живота. Вашата прочувствена непоклатимост като уединен родител зависи от това.

Инфо: https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР