Самотен оцелял след предполагаемо смъртоносно отравяне с гъба е изписан от австралийската болница

...
Единственият оцелял от отравяне, включващо предполагаеми смъртоносни гъби, което уби
Коментари Харесай

Единственият оцелял от отравяне, включващо предполагаеми смъртоносни гъби, което уби други трима в Австралия, беше освободен от болница след забележително възстановяване, което сега може да помогне на полицията да разбере какво се е случило.

Иън Уоткинс, 68-годишен преподобен, беше оставен критично болен в края на юли, след като яде говеждо уелингтънско ястие в провинциалния град Леонгата, което беше сготвено и сервирано от Ерин Патерсън, според полицията на Виктория.

След дни Гейл Патерсън, на 70 години, и сестра й Хедър Уилкинсън, на 66, починаха в болница, последвани от 70-годишния съпруг на Гейл, Дон, ден по-късно.

Уоткинс се вкопчи, беше критично болен и се нуждаеше от чернодробна трансплантация, но се възстанови достатъчно, за да напусне болницата в Остин в Мелбърн миналия петък.

„Имаме удоволствието да съобщим, че Иън Уилкинсън е постигнал значителен напредък във възстановяването си“, се казва в изявление, споделено от говорител на семейството му, който също благодари на медицинския персонал за грижите, които полага. „Този ​​крайъгълен камък бележи момент на огромно облекчение и благодарност за Иън и цялото семейство Уилкинсън.“

Патерсън, която не е обвинена, отрече каквото и да е нарушение, като каза на местните медии, че не е имала представа, че гъбите, които е използвала в рецептата, са опасни.

Селска фотография на храна гъби и тенджера върху смачкана хартиена торба Селски гъби за фотография на храна и тенджера върху смачкана хартиена торба mdurson/iStockphoto/Getty Images

Присъстващите на вечерята бяха бившите свекъри на Патерсън и сестрата и съпругът на свекърва й.

„Сега съм съсипан от мисълта, че тези гъби може да са допринесли за болестта, от която страдат моите близки. Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да наранявам тези хора, които обичах“, каза Патерсън в изявление, дадено на полицията, цитирано от обществения оператор ABC.

В същото изявление тя твърди, че е купила гъбите, използвани в ястието, от два отделни магазина.

Полицията във Виктория съобщи в понеделник, че разследването на смъртта продължава.

Когато новините за разследването се появиха в началото на август, детектив инспектор Дийн Томас от отдела за убийства на полицията във Виктория каза, че Патерсън е заподозрян, защото е приготвила храната и е единственият възрастен на обяда, който не се е разболял.

Симптомите, претърпени от гостите на Патерсън, са в съответствие с отравяне от смъртоносни гъби (Amanita phalloides), каза Томас през август, въпреки че все още не са публикувани токсикологични доклади, които да показват какво точно са консумирали.

 Том Мей, главен изследовател по микология в Кралските ботанически градини в Мелбърн, инспектира гъба Death Cap, докато викторианското правителство издава здравен сигнал на 31 март 2021 г. за отровни гъби, след като благоприятните метеорологични условия са довели до избухване на гъба, което е изключително токсичен и отговорен за 90 процента от всички смъртни случаи от отравяне с гъби. (Снимка от William WEST / AFP) (Снимка от WILLIAM WEST/AFP чрез Getty Images) Том Мей, главен изследовател по микология в Кралските ботанически градини в Мелбърн, инспектира гъба Death Cap, докато викторианското правителство издава здравен сигнал на 31 март 2021 г. за отровни гъби, след като благоприятните метеорологични условия са довели до избухване на гъба, което е изключително токсичен и отговорен за 90 процента от всички смъртни случаи от отравяне с гъби. (Снимка от William WEST / AFP) (Снимка от WILLIAM WEST / AFP чрез Getty Images) Уилям Уест/AFP/Getty Images

Той каза, че Патерсън се е разделила със съпруга си Саймън, чиито родители починали след хранене, но описа отношенията им като „приятелски“.

„Трябва да сме отворени към това. Може да е много невинно“, каза тогава Томас. „Но отново, ние просто не знаем в този момент … четирима души се появяват и трима от тях умират, като още един е критичен, така че трябва да се справим с това.“

Като единственият оцелял, Уилкинсън – преподобен в баптистката църква Korumburra – ще бъде ключов свидетел за това какво може да се е случило тази вечер.

В изявлението си семейството му изрази благодарност за подкрепата на тяхната общност, но поиска поверителност въпреки обществения интерес към случая.

„Тази колективна доброта беше опора на силата за Иън и семейството, засилвайки чувството за единство и състрадание, което определя нашата общност. Докато Иън продължава пътуването си към пълно възстановяване, семейството на Уилкинсън любезно моли поверителността им да бъде уважавана“, се казва в изявлението.

„Разбираме обществения интерес към възстановяването на Иън, но призоваваме всички, включително медиите, да действат с внимание и да уважават желанията на семейството.“

Катлийн Маграмо и Хилари Уайтман от CNN допринесоха за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР