Самотата стана един от основните здравни проблеми, които се обсъждат

...
Самотата стана един от основните здравни проблеми, които се обсъждат
Коментари Харесай

Най-достъпното лекарство срещу самота

Самотата стана един от главните здравни проблеми, които се разискват в последните години. Темата стана още по-актуална на фона на пандемията, която принуди хората да живеят по-откъснато и с понижени обществени контакти.

Един от най-лесните и безвъзмездни средства да се преборим с нея се оказва природата.

Според ново проучване на Лондонския кралски лицей, оповестено в списание Scientific Reports, контактът с околната среда понижава чувството ни за самотност. То се базира на действителни данни, събрани от мобилното приложение Urban Mind, основано за задачите на изследването.

Учените цитират данни, съгласно които претъпканите с хора места усилват възприятието за самота с 39%. За сметка на това то пада с 28%, в случай че към нас виждаме дървета, зеленина и даже синьо небе, както и с 21%, в случай че не се усещаме изолирани от света.

Проучването е извършено в съдействие с бюрото по ландшафтна архитектура J&L Gibbons и цели да покаже, че е нужно да се подобрят изискванията в градовете като се отделя повече пространство за паркове, растителност и повече природа. Само по този начин психическото здраве на хората, живеещи в тях, може да бъде усъвършенствано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР