Самостоятелното подлагане на диета може да доведе до сериозни здравословни

...
Самостоятелното подлагане на диета може да доведе до сериозни здравословни
Коментари Харесай

Петте най-опасни диети за здравето

Самостоятелното подлагане на диета може да докара до съществени здравословни проблеми

Самостоятелният избор на диета може да докара до болнично легло, написа.

Как да станем по-слаби?

„ Как да отслабнете бързо “ - стотици хиляди хора задават този въпрос всеки ден. Едни хора се стремят да отслабнат с недояждане, други се надяват на стилните „ Годжи бери и други семена от чиа “, до момента в който трети комбинират няколко диети, с цел да реализиран оптимални резултати.

Въпреки това в гонене на стройната фигура, не би трябвало да забравяте за здравето си. Като се подложите на диета, е елементарно да го загубите.

Диетологът Оксана Дмитриева назова петте най-опасни диети, които могат да доведат до съществени последствия за здравето.

Диета без или с доста малко въглехидрати. Тази диета съвсем изключва потреблението на въглехидрати. Без тях обаче тялото доста скоро ще се измори да работи на луфт. В резултат на това ще се наруши храносмилането, сънят, ще се появи тремор на крайниците, ще се утежни зрението и даже простите задания на работното място ще станат доста по-трудни за решение.

Моно диета. Нейните последователи ядат един артикул няколко дни поред. Това могат да бъдат тиквички, ябълки, кефир или други артикули. Такова еднообразие несъмнено няма да работи. В рамките на към седмица човек, който отслабва по този метод, има цялостен дисбаланс на дейните съставки и проблеми с храносмилането.

Кето диета. Доста постоянно резултатът от такава диета е кетоза - когато тялото извлича сила от разградените мазнини. В резултат на това се образува маса от кетони, които безусловно могат да отровят тялото.

Периодично недояждане. Гладуването във всевъзможни количества и форми може да бъде предписано единствено от доктор, като се вземат поради възрастта, тежестта и физическата форма на човек. В случай на аматьорски осъществявания не би трябвало да се изненадвате, че килограмите остават същите, само че нервите несъмнено са „ отслабнали “. Продължителното отнемане от храна може да докара до посещаване на психиатър.

Протеинови диети. Диетологът припомня, че прекомерната пристрастеност към протеините може да аргументи отравяне. Заради този дисбаланс на храненето в организма, рано или късно ще има недостиг на витамини и други съществени хранителни субстанции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР