Саморазрушаваща се сграда на главен булевард в Асеновград застрашава живота

...
Саморазрушаваща се сграда на главен булевард в Асеновград застрашава живота
Коментари Харесай

Саморазрушаваща се частна сграда в Асеновград застрашава пешеходци

Саморазрушаваща се постройка на основен бул. в Асеновград заплашва живота и здравето на преминаващите. За казуса алармираха читатели на .
Постройката е с порутена фасада, със счупени прозорци и изпотрошени порти, а от входа ѝ се виждат даже изкъртени вътрешни тухлени стени. Сградата стои в това положение десетки години наред. Разположена е на основната улица „ Васил Левски “, наоколо от ЖП гарата в Асеновград, откъдето всекидневно минават пешком стотици жители и посетители на града. А изоставеното място към постройката даже се употребява за паркинг на коли.

Самата тя е частна благосъстоятелност, оповестиха за от локалната администрация. Заместник-кметът на града инженер Петър Бояджиев бе сбит, като уточни, че специфична Комисия е изготвила протокол за положението на постройката. А притежателят ѝ е известен за нужните дейности, които би трябвало да се подхващат, като обезопасяване и ремонт. Бояджиев не отговори на останалите четири от общо седем сложени от екипа ни въпроси, по казуса. Заместник-кметът не посочи чия е собствеността върху парцела, защо се е употребила постройката през годините и от кой момент е неизползваема, по кое време последно ѝ е осъществен оглед и включена ли е постройката към листата на Община Асеновград за рискови и саморазрушаващи се здания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР