Самопровъзгласила се за криптокралица“, обвинена в измама на инвеститори за

...
Самопровъзгласила се за криптокралица“, обвинена в измама на инвеститори за
Коментари Харесай

Самопровъзгласилата се за криптокралица Ружа Игнатова е сред най-издирваните жени в историята!

Самопровъзгласила се за " криптокралица “, упрекната в машинация на вложители за милиарди долари, е в листата на десетте най-издирвани бегълци на ФБР, написа Fox.

Родената в България Ружа Игнатова е едвам 11-ата жена, попадала в миналото в листата. Тя е в неопределеност от октомври 2017 година, когато се качила на аероплан от България за Гърция две седмици откакто Съединени американски щати я упрекнаха в машинация. 

ФБР предлага премия до 100 000 $ за информация, която ще докара до нейното арестуване.

Според ФБР Игнатова и нейният сътрудник са основали OneCoin през 2014 година OneCoin е бил таксуван като виртуална валута, която в последна сметка ще бъде " килърът на биткойни “. Въпреки че се предлага на пазара като криптовалута, тя в никакъв случай не е била добивана благодарение на компютри и не е имало обществен и проверим блокчейн. 

Стойността на OneCoin не се дефинира от търсенето и предлагането, а от неговите оператори, споделиха прокурорите.

Криптовалутата, основана от Игнатова и нейния сътрудник Карл Себастиан Грийнууд, в действителност е била безполезна. Прокурорите споделиха, че това е една от най-големите интернационалните схеми за измами в историята, като жертвите са изгубили над 4 милиарда $.

Съобщава се, че Игнатова и Гринууд са промотирали многостепенна маркетингова или пирамидална скица, тактика, призовавайки вложителите да продават пакети на своите другари и семейство.

Специалният сътрудник на ФБР Роналд Шимко, един от проверяващите случая, сподели, че Игнатова е набелязала хора, които евентуално не схващат от криптовалути, само че са били впечатлени от автобиографията и маркетинговите умения на Игнатова.

На 12 октомври 2017 година федералните прокурори повдигнаха обвиняване на Игнатова в Южния окръг на Ню Йорк и издадоха заповед за нейния арест. Две седмици по-късно, на 25 октомври, Игнатова се качи на аероплан от София, България, за Атина, Гърция, и от този момент не е видяна.

Прокурорите прибавиха още обвинявания против Игнатова през февруари 2018 година, като я упрекнаха по едно обвиняване за скрит план за осъществяване на машинация, скрит план за осъществяване на машинация, скрит план за осъществяване на пране на пари, скрит план за осъществяване на машинация с скъпи бумаги и машинация с скъпи бумаги.

" Има толкоз доста жертви по целия свят, които бяха финансово опустошени от това “, сподели Шимко в квалифицирано изказване. " Искаме да я надигнем пред правораздаването. "

Игнатова е на 42 години и е била с кафяви очи и тъмнокафява до черна коса по време на изгубването си, само че проверяващите считат, че може да си е направила пластична интервенция, с цел да промени външния си тип.

Игнатова владее британски, немски и български език. Тя може да пътува с подправен паспорт и да има известни връзки с България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Шимко сподели, че Игнатова е водила " разточителен метод на живот ", преди да изчезне.

Всеки, който има информация, се моли да се свърже с локалния офис на ФБР или с най-близкото американско посолство или консулство. Можете също по този начин да съобщавате за препоръки анонимно онлайн на tips.fbi.gov.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР