Самоосигурявaщите се българи трябва да са бесни на Борисов, след

...
Самоосигурявaщите се българи трябва да са бесни на Борисов, след
Коментари Харесай

Манолова: Призовавам Борисов публично да обясни за липсата на подкрепа за самонаетите българи

" Самоосигурявaщите се българи би трябвало да са гневни на Борисов, откакто ги е оставил без поддръжка от Европейски Съюз.
Заради безпорядък и непросветеност е позволил над 940 хиляди самоосигурявящи се българи да останат без поддръжка, която Европейска комисия дава през инструмента SURE ", написа някогашният омбудсман и водач на Изправи се Бг.
" Данните бяха изнесени от евродепутата Радан Кънев, който се базира на известие на Европейската конфедерация на синдикатите (ETUC). ()
Само три са страните, които не са се възползвали от помощ за самоосигурявящите се лица - България, Хърватия и Кипър, съгласно информацията.
По нея българското държавно управление мълчи. А Борисов е задължен да изясни истина ли е това и по какъв начин ще поправи този гаф.
Подкрепата за намаляване на рисковете от безработица при изключителна обстановка е с бюджет от 100 милиарда евро за Европейски Съюз.
 Зад харченето на пари за Коронавирус стои корупция Зад харченето на пари за Коронавирус стои корупция
Зад спешността на Коронавирус се крият корупционни практики. Това сподели пред bTV евродепутатът Радан Кънев. Според него е допустимо зад незабавно...
За да си визиите гафа на Борисов, ето формалните данни за самоосигурявящите се и самонаетите лица у нас по данни на Национален статистически институт, на които би трябвало да помогне:
Работещи в селското, горското и рибното стопанство и преработвателна и добивна индустрия - 556 хиляди души.
Строители - над 40 хиляди души.
Монтьори, водачи, ресторантьори, хотелиери, работещи в складови бази - над 172 хиляди души.
Специалисти, създаващи и разпространяващи информация - над 6 хиляди души.
 България е на последно място по помощи за бизнеса в Европейски Съюз, настояват от Българска социалистическа партия България е на последно място по помощи за бизнеса в Европейски Съюз, настояват от Българска социалистическа партия
От Българска социалистическа партия установяват, че решенията за разпределяне за безвъзмездната финансова помощ при опростени правила, са взети без оглед на потребностите на...
Счетоводители, застрахователи, брокери на недвижими парцели - над 7 хиляди души
Експерти от професионални, административни и спомагателни действия - 40 хиляди души.
Медицински експерти, преподаватели - близо 17 хиляди души.
Спортисти, занаятчии, актьори, културни дейци - 34 хиляди души.
Призовавам министър председателят да даде обществено пояснение по тази информация, дължи го на всеки от тези хора и на техните фамилии. Както и какви ще бъдат глобите. Повече по този начин не може! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР