Самообявилата се минидържава Либерланд, основана от чеха Вит Йедличка на

...
Самообявилата се минидържава Либерланд, основана от чеха Вит Йедличка на
Коментари Харесай

Самообявилата се минидържава Либерланд отвори представителство в Белград

Самообявилата се минидържава Либерланд, учредена от чеха Вит Йедличка на " ничия земя " сред Хърватия и Сърбия, през днешния ден откри свое посланичество в Белград, съобщи организация Танюг.

Президентът на Либерланд Йедличка посочи, че задачата на неговата " страна " е да бъде фактор за свързване на хората и се надява, че представителството ще притегли повече хора да дойдат в Сърбия и в Либерланд.

Йедличка изрази удовлетворение, че сръбското външно министерство има позитивно мнение за Либерланд през цялото време, за разлика от Хърватия.

" Хърватия мисли, че че сме някаква смешка, анекдот. Много е занимателно да създадеш нова страна, само че ние не сме смешка и ще покажем това ", съобщи Йедличка пред публицисти на конференция във връзка откриването на представителството.

Той сподели, че огромен брой хора са поискали да получат поданство в Либерланд.

Йедличка разгласи на 13 април 2015 година " Свободна република Либерланд ", която се намира на остров на Дунава сред Сърбия и Хърватия с повърхност 7 квадратни километра. Президентът на новата страна съобщи, че тя е подготвена да даде поданство на всеки, стига да не е болшевик, неонацист, екстремист или наказан за съществени закононарушения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР